Pereiti į pagrindinį turinį

Talentingam menininkui atminti

2010-02-16 17:59
Vakarus S.Mykolaičiui atminti Dainuojamosios poezijos palėpė rengia kasmet.
Vakarus S.Mykolaičiui atminti Dainuojamosios poezijos palėpė rengia kasmet. / DMN archyvas

"Skambančios Sauliaus dainos – vienas prasmingiausių būdų pagerbti jo atminimą", – įsitikinę Amžinybėn iškeliavusio aktoriaus ir bardo Sauliaus Mykolaičio draugai.

Jie ir Dainuojamosios poezijos palėpė kviečia į šio talentingo menininko atminimo vakarą-koncertą Kaune.

"Mano Dievas žolėj/ Mano žiogas ore/ Stygos danguj, stygos danguj/ Mūza delne", – dainavo S.Mykolaitis. Prieš ketverius metus amžinybėn iškeliavęs jaunas menininkas gyvas jį mylėjusiųjų atmintyje ir kalba dainomis, kurios atgimsta jau kitų atlikėjų lūpose.

Kasmečiai Dainuojamosios poezijos palėpės koncertai Sauliui atminti jau tapo tradicija. "Esate laukiami jaukiame, gal kiek nostalgiškame, bet kaskart vis naujas Sauliaus asmenybės spalvas atskleidžiančiame bendraminčių pasibuvimo vakare su Mariumi Jampolskiu, Andriumi Bialobžeskiu, Domantu Razausku, Dominyka Adomaityte ir kitais, kuriems Saulius buvo ir yra svarbus", – tvirtina koncerto organizatoriai.

Vakaro dalyviai dalysis prisiminimais, atliks S.Mykolaičio ir savo dainas. "Tiek Sauliaus dainos, tiek vaidmenys teatre buvo labai susipynę su jo biografija. Jis labai daug savęs įdėdavo ir į dainas, ir į vaidmenis. Visi geriausi jo vaidmenys paženklinti tragiškų pabaigų", – pasakojo Sauliaus draugas nuo studijų Lietuvos valstybinėje konservatorijoje laikų aktorius A.Bialobžeskis.

Vienas tokių vaidmenų – Merkucijus 1996 m. Eimuntas Nekrošiaus režisuotame spektaklyje pagal Williamą Shakespearą "Meilė ir mirtis Veronoje". Tada spauda rašė, kad šiuo vaidmeniu S.Mykolaičiui bene pirmą kartą ryškiai pavyko suformuluoti sau, kaip artistui, būdingą maištininko, išeinančio į apšviestą visuomenės avansceną ir žūstančio iš meilės gyvenimui, poziciją.

Savo noru iš gyvenimo išėjusio bardo draugai pastebi jo vaidmenyse, dainose tyliai plevenus pasitraukimo šešėlį. Nors garsiai pasvarstydavo apie pasitraukimą iš šio pasaulio, S.Mykolaitis, pasak bičiulių, paprastai būdavo linksmas – tikras kompanijos siela, išsiskiriantis humoro jausmu, nepaprastu pasakotojo talentu. Šmaikštus, taiklus, o dirbdamas – labai reiklus sau ir kitiems, – tokį draugai prisimena Saulių.

D.Razauskas – daugkartinis Dainuojamosios poezijos palėpės svečias. Šio muzikanto, nardančio tarp pačių įvairiausių muzikos stilių ir nuotaikų, programos nuspėti neįmanoma. D.Adomaitytė – jauna atlikėja, išsiskirianti sodriu balsu ir kaskart kitokiomis kūrinių interpretacijomis, papildytomis įvairiausių instrumentų skambesio. Aktorius M.Jampolskis šį kartą taip pat nevaidins – dainuos.


Kas? Dainuojamosios poezijos palėpės koncertas S.Mykolaičiui atminti.

Kur? Kauno valstybiniame dramos teatre, Penktojoje salėje (Kęstučio g. 62).

Kada? Vasario 17 d. 19 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų