A. Tapinas: apdergti medikai nežino, kada L. Andriulis ateis deginti jų ligoninę

  • Teksto dydis:

Žurnalistą ir visuomenės veikėja Andrių Tapiną supykdė verslininko Liudviko Andriulio įrašas socialinėje erdvėje. „Jeigu aš jaučiuosi, kaip gavęs purvinu skuduru per veidą, tai galiu tik įsivaizduoti, kaip jaučiasi viešai apdergti medikai, kurie dalijasi šituo įrašu ir nesupranta, kada ir už ką jau ateis ponas Andriulis deginti jų ligoninės“, – feisbuke ketvirtadienio rytą rašė žurnalistas.

Grasino sudeginti ligoninę

L. Andriulis trečiadienio vakarą feisbuke parašė ilgą įrašą apie tai, kad viruso epidemijos metu yra gydytojų herojų, ir yra gydytojų sadistų.

„Medeina (L. Andriulio žmona – aut.past.) per šią savaitę surinko kalną gimdyvių liudijimų, kad gimdymuose nedalyvaujant vyrams, suvešėjo mizoginistinių sadisčių akušerių bezpredelas. Sovietų sąjungos mentalas atsigavo – tos tarybinės šlykščios bobos akušerės bijo tik vyrų, o be vyrų paliktos gimdyvės yra lengvas grobis. Pirmą kartą gyvenime teks naudotis valstybinės medicinos paslaugomis – pirmas mano vaikas gimė Baltijos Amerikos Klinikoje, antras – Edith Cavell klinikoje Briuselyje, o trečiam vaikui teks gimti prakeiktoje valstybinėje sistemoje. Ja aš nepasitikiu visiškai, ir a priori manau, kad visi ten dirbantys yra įtartini smurtautojai. Nebijau to sakyti. Aš šiame gimdyme negalėsiu dalyvauti, bet Medeina yra stipri moteris, ir tas gimdymas bus labai skaudžiai viešas. Jei išgirsiu nors mažiausias akušerinio smurto apraiškas (apie šį terminą sužinojau tik šią savaitę), aš asmeniškai ir labai viešai sunaikinsiu jų gyvenimus ir karjeras be jokios atodairos, naudodamas visus savo viešumo, finansinius ir teisinius resursus, kurių turiu daug. Mes dar nežinome, kur teks gimdyti, but it better be good. I will f****** burn the place, jei Medeinai pritrūks nors vienos šypsenos, jau nekalbant apie medicininę priežiūrą. Medeina kovoja savo kovą už visas gimdyves. Man nerūpi kitos gimdyvės, man rūpi tik manoji, ir aš naudosiu viską savo galioje, kad keršyti, skaudinti ir naikinti, jei kas nors bus ne taip. Nėra nieko, ko aš labiau nekęsčiau, nei sovietinis palikimas. Aš jo nekenčiu visose formose – architektūroje, švietime, klientų aptarnavime. Bet labiausiai aš jo nekenčiu sovietiniame nežmogiškume, kuris labiausiai matomas sveikatos apsaugos sistemoje“, – rėžė verslininkas.

Ir pasidalijo moterų istorijomis, kurias, kaip teigia L. Andriulis, per kelias savaites Medeinai papasakojo moterys.

Verslininkas atsiprašė visų ir ypač medikų

Ketvirtadienio rytą portalui su L. Andriuliu susisiekti nepavyko. Tačiau po vidurdienio L. Andriulis feisbuke išplatino viešą atsiprašymą.

„Vakar pasielgiau labai negražiai, ir noriu visų, ypač medikų, atsiprašyti. Tai, kad buvo pilnatis, karantinas, gresianti nežinia dėl gimdymo, labai daug streso ir tiesiog įsiūčio skaitant tas moterų istorijas, nepateisina mano tekste išsakyto bendrojo generalizavimo ir visų medicinos darbuotojų išvadinimo sadistais. Moterų istorijos baisios, tikrai, ir tie dalykai vyksta, ir turi būti viešinami, bet tikrai ne ta forma, kuria aš vakar rašiau apimtas rage. Žinau, kad už šitą klaidą sumokėsiu reputacinę kainą, ir mokėsiu ją dar ilgai. Pasirodžiau kaip paskutinis a******, ir su priekaištais sutinku. Savo vakarykštį tekstą išimsiu, šį atsiprašymą paliksiu. Dar kartą atsiprašau visų, kuriuos įskaudino mano tekstas“, – rašė vyras.

Sulaukė daugybės komentarų

Trečiadienį verslininko paskelbtas įrašas nepraslydo daugeliui tautiečių pro akis. Po verslininko įrašu nugulė apie 800 komentarų, daugelis jų – pikti. Aštrių žodžių verslininkui negailėjo ir A. Tapinas.

„Jeigu aš jaučiuosi, kaip gavęs purvinu skuduru per veidą, tai galiu tik įsivaizduoti, kaip jaučiasi viešai apdergti medikai, kurie dalijasi šituo įrašu ir nesupranta, kada ir už ką jau ateis ponas Andriulis deginti jų ligoninės, – rašė L. Andriulis. – Kas čia – stresas, pilnatis, vakarinis rašymas į „Facebook?“ Kiek reikia būti atitrūkus nuo realybės, kad tokiu metu rašyti tokius briedus? Kas turi dėtis galvoje, kad rašytum „visi valstybinės sistemos medikai yra įtartini smurtautojai“? VISI. Kas turi būti žmogui negerai? O kai smurtautojai po pamainos Santarose ar VGN persirengia ir važiuoja dirbti į BAK, „Northway“ ar „Kardiolitą“, jie ūmai tampa nebe smurtautojais? Sovietmečio, tamsta, nekenčiat? Bet jūs ir esat tas gūdusis sovietmetis, kurio likučiai taip mėgsta viską absoliutinti – visi verslininkai vagys, visi mentai kyšininkai, visi žurnalistai parsidavę. Ir visi medikai smurtautojai. Sovietmečio, sakot, nekenčiat? To laiko, kai nomenklatūrinio elito atstovai galvojo, kad jie aukščiau visų, nes turi ryšių ir pinigų? Ar pirmųjų metų, kai berniukai avietiniais švarkais manė esantys dievai, nes turėjo dolerių. Jūs ir esat tas sovietmetis. Žadat naudoti visą savo viešumą, finansinius ir teisinius resursus, kurių turit daug keršydamas medikams, žadat sudeginti ligoninę, jeigu pritrūks šypsenos? Nesusireikšminkit, Liudvikai, gal ir parodot kartais, jog skraidot verslo klase, bet tikrai Lietuvoje yra daug rimtesnių žmonių, turinčių daug daugiau viešumo, finansų ir teisinių resursų, kurie esant reikalui stos medikų pusėje. Mano abu vaikai gimė prakeiktoje valstybinėje sistemoje. Tikrai nepamenu, ar buvo pakankamai šypsenų, bet labai gerai pamenu, kad jeigu ne du įtartini smurtautojai profesionalai, antrasis gal ir nebūtų šiandien užaugęs iki metro devyniasdešimties. Tų anoniminių siaubo istorijų galima ištraukti ir apie bet kurią privačią kliniką. Nė viena profesija ne ideali, tarp medikų yra vagių, yra kyšininkų, yra negerbiančių savo profesijos žmonių, bet kaip ir visur jų yra absoliuti mažuma. Jeigu manėte, kad šitaip įbauginsite jūsų vaikui į pasaulį ateiti padėsiančius medikus, tai galėjot nesivarginti – jie viso matę ir Hipokrato priesaika yra stipresnė už bet kuriuos bauginimus. Net jei jie ir visi yra įtartini smurtautojai. Paskaitykit pats blaiviom akim, ką parašėt, ištrinkit, nusiraminkit ir nuraminkite svarbesnį asmenį, išgerkit sulčių, parašykit trumpą atsiprašymą ir laukit stebuklo atėjimo į pasaulį. Be deginimų, naikinimų ir keršto akcijų liepsnojančiu kardu“, – rašė A. Tapinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Dvasios ubagas andriulis.per kiausius tokiam marozui.

Agnė

Agnė portretas
Matomai žmogus perdaug pavartojo alkoholio.Kai prasiblaivė,susivokė ką prisikalbėjo.

Antzmogis

Antzmogis portretas
Dar tokio antzmogio neteko skaityti.Isivaizduoju ji sutikus ant siauro tiltelio.Siam zmogui butina medicinos pagalba,nes jis per savo neisprusima labai pavojingas zmonems. Ji medikai uz tokius issireiskimus turetu kreiptis i prokuratura,kad keltu baudziamaja byla.
VISI KOMENTARAI 115

Galerijos

Daugiau straipsnių