A. Tapinas persirgusius COVID-19 prašo aukoti kraujo: kažkam suteiksite geriausią dovaną

  • Teksto dydis:

Visuomenės veikėjas ir žurnalistas Andrius Tapinas feisbuke pasidalijo svarbia žinia – medikai informuoja, jog trūksta COVID-19 persirgusių žmonių kraujo. Todėl A. Tapinas ragina visuomenę susitelkti ir kviečia aukoti kraujo.

„Kadangi neprastai pasiriejom pastaruoju metu, metas susitelkti. Nes kažkaip žingsnis po žingsnio ir ant bedugnės krašto atsidūrėm. O bedugnė, kaip rašė Nyčė, žiūri į mus ir sako – ką per Naujus? Žodžiu – reikia kraujo. Žiauriai reikia kraujo. Persirgusių covidu kraujo. Ir kiekvieną dieną reikės vis labiau. Ir čia ne šiaip būk pilietiškas, duok kraujo. Čia yra – duok kraujo šiandien arba rytoj žmonės numirs“, – apie nerimą keliančią realybę feisbuke rašė žurnalistas.

„Aš ryt ryte važiuoju į Santaras, duodu mėginį, jeigu medikai matys, kad turiu pakankamai antikūnių, tada jau tapsiu plazmos donoru. Bet reikia kompanijos. Mano tikslas – kartu pasidalinus šia žinia iki Kalėdų skubiai surinkti 1000 kraujo plazmos donorų, persirgusių covidu. Gerai, 999, nes esu tikras, kad mano antikūnių bus pakankamai.

Ko reikia:

– Jūs turite būti persirgęs covidu bent prieš mėnesį. Tai tinka visi, kurių gavo teigiamą testą iki lapkričio 14 dienos.

– Jeigu jaučiatės gerai, registruojatės šiais kontaktais:

tavokraujas@santa.lt arba 8614 88986 – Vilnius

kraujo.centras@kaunoklinikos.lt arba 837 787358 – Kaunas

Toliau ta pati procedūra – atvarot mėginiui dėl antikūnių, jeigu viskas gerai, duodat plazmą, gelbėjat gyvybes ir kažkam suteikiat geriausią Kalėdų dovaną. Tam kad tokių dovanų atneštume bent 1000, reikia maksimalios pagalbos iš jūsų visų. Dalinkitės šia žinia, pasakykite apie tai visiems pažįstamiems, kurie turėjo šitą negandą“, – žmonių susitelkimo prašė A. Tapinas.

Primename, kad spalio 24 dieną A. Tapinas feisbuke pranešė užsikrėtęs koronavirusu. O štai lapkričio 4 dieną informavo, kad sėkmingai įveikė COVID-19. „Virusas pasitraukė. Iš lėto, nenoromis, vis primindamas apie save galvos skausmais, silpnumu ir nuolatiniu nuovargiu. Bet pasitraukė ir gydytojas šiandien konstatavo, kad po beveik dviejų savaičių galiu atsisveikinti su šituo nekviestu svečiu. Niekuo labai gudriu nesigydžiau – lovos režimas, daug skysčių, vitaminai C ir D, maistingos sriubos ir paracetamolis, kai jau galvoje pradėdavo daužyti kūjai. Dabar galiu konstatuoti, kad turėjau vieną lengviausių COVID-19 formų ir prisimenant visus kaulų laužymus, galvos ir akių skausmus, silpnumą, tai nebuvo pasivaikščiojimas parke. Galiu tik įsivaizduoti, kaip atrodo vidutinė ar sunki viruso forma, tad visiems, įklimpusiems giliau, stiprybės ir sveikatos“, – rašė A. Tapinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jOANA

jOANA  portretas
Išgama išbales kaip avižos šudas dar reklamuojasi

onute

onute portretas
KAD TAVES TU BRUDAŠIAU TAS VIRUSAS NEPALEISTU NIEKŠELI ČIA TAU UŽ BLOGUS DARBUS SUSKI

kaunieteTO TAIGI

kaunieteTO  TAIGI portretas
ASILE MAtyt toks pat išgama esi kaip ir tapinoidas utėlė išsikapstes Gal savo pavarde debile pasiskelbk Nes matyt kad asilas esi šiukšliuk kaip ir tas suskis
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių