Pereiti į pagrindinį turinį

„Tarp gėlių“: augalų paveikslai papuošė gimnazijos sienas

2015-09-11 18:58
"Tarp gėlių" nuotr.

Koks malonus sutapimas! Iš žiemos miego bundant gamtai atgijo ir renovuotos Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos interjeras – salono „Tarp gėlių“ komanda mokymo įstaigos sienas dekoravo gyvų augalų paveikslais.

„Dėkojame gimnazijos direktoriaus pavaduotojai ugdymui poniai Jelizavetai Lichtinšain už malonų bendradarbiavimą, o svarbiausia – už drąsų sumanymą gimnazijos interjere žydų tautos simbolines detales derinti su gyvų augalų paveikslais. Tikimės, kad jie gimnazijai suteikė papildomo jaukumo, juos teigiamai įvertino mokiniai, jų tėveliai, pedagogai, – atviravo salono atstovas ponas Aidas ir išdavė, – Buvo malonu matyti ir gera jausti, kad tautine dvasia alsuojančioje mokymo įstaigoje mokinių estetiniam lavinimui skiriamas ypatingas dėmesys. Gimnazistai skatinami gerbti tautos vertybes, pratinami būti arčiau gamtos“.  O ką apie projektą galvoja jo sumanytoja?

– Jelizaveta, iš kur kilo mintis gimnazijos sienas puošti augalų paveikslais? Kodėl ne dailininkų darbai ar paveikslų reprodukcijos?

– Mūsų gimnaziją puošia ne vienas garsių menininkų darbas, tautinės atributikos detalės. Kalbant apie augalų paveikslus, Birštono sanatorijoje „Eglė“ pamačiau gyvą augalų sieną. Ji paliko malonų įspūdį. Sugrįžusi apie ją pasikalbėjau su kolegomis, drauge nusprendėme pasidomėti, kas kažką panašaus galėtų sukurti gimnazijos interjerui stilizuoti. Žinoma, už realius pinigus. Internete atradome saloną „Tarp gėlių“ ir susitarėme dėl bendradarbiavimo.

– Ar nekilo klausimas, ar pavyks gyvus paveikslus tinkamai prižiūrėti?

– Iškart pasidomėjome augalų priežiūra. Ji nepasirodė sudėtinga. Patikėkite, Izraelyje įdiegtos gerokai sudėtingesnės augalų laistymo sistemos, todėl mums pasirodė, kad įtaisytos gyvuose paveiksluose yra lengvai įkandamos. Tiesa, kol kas šių kūrinių gimnazistams nepatikime prižiūrėti, bet, kaip sakoma, viskam savas laikas.

– Turėjote salono „Tarp gėlių“ atstovams kažkokių ypatingų pageidavimų ar suteikėme jiems kūrybinę laisvę?

– Žinoma, profesionalams suteikėme kūrybos laisvę. Tiesa, aukso spalvos augalų paveikslų rėmai – mūsų pageidavimas. Juos derinome su tautine atributika, bendru gimnazijos interjero stiliumi.

– Gimnazijos aktų salę puošiantys augalai vazonuose su drėkinimo sistema atrodo labai šiuolaikiškai. To ir siekėte?  

– Raudonus vazonus derinome su raudonomis kėdėmis. Patogu, kad augalų nereikia dažnai laistyti, nes vazonai – su drėkinimo sistema.

– Ar jau spėjo augalų paveikslus įvertinti gimnazijos svečiai?

– Svečių dar neturėjome, laukiame oficialios renovuotos gimnazijos atidarymo šventės. Tačiau gimnazistams ir pedagogams jie labai patinka. Yra besidominčių, kas gimnazijai tokius sukūrė, sakančių, kad irgi tokių norėtų. Tikimės, kad gyvų paveikslų projektas pasitvirtins. Juk dirbo profesionalai!

Dovanų ir originalių gėlių puokščių galite įsigyti salonuose "Tarp gėlių" (Savanorių pr. 319 A (prieš p/c RIMI, tel.: 312233)  ir Savanorių pr. 72 (prieš p/c IKI, tel.: 208847) ir internetinėje parduotuvėje www.tarpgeliu.lt.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų