Pereiti į pagrindinį turinį

Tarp "rožių" ir "pupyčių" – žodinis karas

2015-02-09 15:15
"Naujosios pupytės" "Naujosios pupytės" "Naujosios pupytės"

Lietuvos moteriškų "žvaigždžių" pasaulyje dar vienas konfliktas: šįkart karo kirvius iškasė "Naujos pupytes" ir grupė "4 Roses".

"O kaip tai padarėt jūs? Iš viso turite dainų? Jūs kiek gyvuojate? Kas jūs tokios? Aš net biografijų jūsų nežinau, mergaitės. O ką jau kalbėti apie darbą scenoje, dainas ir visa kita. Tiesiog būkite pačios sau sąžiningos ir geriau užuot lojusios išmokite darbais ar kitais reikalais pasigirti, o ne loti. Lietuvos pramogų pasaulis siauras, mergytės. Tokiais būdais sau kišat pagalius į ratus“, – socialiniame tinkle pyko būsima mamytė Oksana Pikul-Jasaitienė.

Konfliktas, o galbūt dar viena surežisuota viešųjų ryšių akcija prasidėjo, kai "4 Roses" "pupytes" apkaltino plagijavimu.

"Rožės", netikėtai išvydusios naują muzikinę "pupyčių" programą, kurioje šios atlieka praėjusio amžiaus 10-ojo dešimtmečio hitus, įtūžo. Mat tokią programą su tuo pačiu saksofonininku Viktoru Olechnovičiumi „4 Roses" turi nuo 2014 metų.

„Tie patys hitai, tas pats pritariantis instrumentas ir net juo grojantis muzikantas. Tiesiog džiugu, jog grupėms, kurios stokoja idėjų, suteikiame galimybę jų pasisemti iš mūsų, – reiškė nepasitenkinimą „4 Roses“ merginos. – Nesakome, kad tai sugalvojome pirmos pasaulyje, bet bent jau Lietuvos mastu toks aklas kopijavimas kelia šypseną. Ir, nepaisant visko, būtų dar šauniau, jeigu minėtos merginos pradėtų imti pavyzdį dainavimo srityje“, – tūžo „4 Roses“ narės.

Tačiau "rožių" pareiškimas grupės "Naujosios pupytės" nares ir supykdė, ir prajuokino.

Naują įvaizdį "pupytėms" sukūrė stilistė Austėja Jablonskytė, parengta muzika, atspindinti dešimtojo dešimtmečio laikus.

"Stilistė kruopščiai dirbo ties šiuo projektu. Iššūkis mums nepabijoti būti kitokioms. Norėjome atgaivinti seną, gerą muziką, kurią daugelis žino ir, tikimės, priims šiltai", – teigė motinystės atostogose šio metu esanti ir grupės vadyba užsiimanti vadinantis Oksana Pikul-Jasaitienė.

Po "4 Roses" pareiškimo ir prasidėjusio, kai kurių manymu, surežisuoto karo socialiniuose tinkluose, Oksana pareiškė: "Tarpusavy tiesiog balsu pasijuokėme.Tai net driokstelėjimu nepavadinsi, o tiesiog pukštelėjimas. "Pasinaudosim pupom ir tapsim populiarios", – pagalvojo rožės. Ech, nebūtų rožės...Dygliuotos...Visi nuo jūsų kopijuoja. Atleiskit, "žvaigždės", kad toookios populiarios ir tobulos, kad net vardų jūsų nežinau. Saksofonisto ieškojome FB pasiskelbusios viešai. Rekomendavo, pasiskambinome, pasisamdėme. Jei turėjote sutartį, tuomet turite aiškintis tarpusavyje. Muzikantai dažnai būna laisvai samdomi. Nepykit, rožės, tačiau nei vienam koncerte jūsų nesu buvusi, net negirdėjau, kad tokie vyktų. Todėl kopijuoti neturėjom galimybių, nes nesam jūsų net girdėjusios, atleiskit. Nepulkit už kokio mėnesio kitų atlikėjų, dizainerių ar kitų žmonių kaltinti plagijavimu, nes tiesiog juokinga. Jei save pristatote puikiai dainuojančių mergaičių grupe, tai TAI IR DARYKIT, o ne pukšėkit, nes kol kas jūs tik puikiai pukšinčių mergaičių grupikė. Darbais, moterys, ne žodžiais, kovoti rekomenduoju! Tai kur kas pelningiau!" – išsiliejo O. Pikul-Jasaitienė.

"Rožės" nenurimo ir savo socialiniame tinklapyje ironizavo: "Nesinorėtų per anksti spręsti dėl merginų sugebėjimo dainuoti, bet juk būtų labai smagu išgirsti šią muzikos (?) grupę atliekant kad ir tą patį kūrinį... Ech, o mes einam darbais Tėvynę stebint, vienas jų – jau visai netrukus."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų