Tarptautinėje parodoje – per 200 rečiausių ir populiariausių kačių

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį, birželio 18–19 d., Šiaulių prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ vyks tarptautinė kačių paroda, kurioje laukiama daugiau nei 200 pūkuotų ir beplaukių, populiarių ir retų veislių, didelių ir mažų gražuolių.

Pirmą kartą Šiauliuose miestiečiai ir miesto svečiai galės išvysti itin retos ir mažiausios veislės visame pasaulyje katę – singapurą. Šios veislės katės paprastai yra pusės įprastos katės dydžio, turi grakštų kūną, ilgas ausis ir kerinčias dideles akis. Jos labai aktyvios, žaismingos ir smalsios. Be to, Lietuvoje tokių kačių yra vos trys.

„Kačių parodos – šventė ne tik jų veisėjams, augintojams, bet ir žiūrovams – tiek dideliems, tiek mažiems. Žinoma, kad katės žmogų ramina, tačiau kartu jos ir džiugina. Ypač, kai vienoje vietoje šių murklių susirenka visas būrys“, – įsitikinusi Šiaulių „Akropolio“ valdytoja Sonata Jocienė.

Gražiausius gyvūnus į Šiaulius atveš daugiau nei 100 dalyvių iš Lietuvos, taip pat kaimyninės Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos, Rusijos, laukiama ir svečių iš Suomijos. Parodoje dalyvaus ne tik didesni ar mažesni veislynai, bet ir kačių augintojų klubų nariai, auginantys tik po vieną ar kelias kates.

Parodos lankytojai galės susipažinti su keliomis dešimtimis kačių veislių, pabendrauti ir pasikonsultuoti su profesionaliais jų augintojais, net čia pat įsigyti kai kurių veislių kačiuką. Žiūrovų taip pat lauks ir kačių pasirodymai bei šou.

Visą savaitgalį lankytojų akis ir širdis džiugins didžiąsias laukines kates primenančios Bengalijos katės, Škotų nulėpausiai, trumpauodegiai Kurilų bobteilai, Norvegų miškinės, išimtinai tik juodos spalvos Bombėjaus katės, netyčia Anglijoje išvestos burmila katės, didžiausios katės – Meino meškėnai, trumpaplaukiai rusų mėlynieji, egzotiškieji beuodegiai Mekongo bobteilai, britų ilgaplaukės ir trumpaplaukės katės, garbanotieji Selkirk reksai, tik po dvejų metų nuo gimimo tikrąją spalvą įgaunančios Somalio ir įvairiaspalvės Sibiro katės, itin populiarios Burmos katės, egzotiškieji sfinksai, banguoto kailio Devon reksai, trumpakailiai garbanotieji Kornvalio reksai, mažas panteras primenantys orientalai, rytietiško grožio peterbaldai ir kt.

Kates vertins ir geriausias rinks parodos ekspertai iš užsienio: Natalia Byelova (Ukraina), Daniel Counasse (Belgija) ir Marina Litvina (Rusija).

PROGRAMA

Šeštadienis (2016.06.18):

10:00 – Parodos atidarymas

10:30 – WCF kačiukų ringas

12:30 – WCF kastruotų kačių ringas

13:15 – Vienspalvių kačių šou

14:30 – WCF suaugusių kačių ringas

17:30 – Geriausių parodos kačių rinkimai

Sekmadienis (2016.06.19):

10:00 – Parodos atidarymas

10:30 – WCF kačiukų ringas

12:45 – Raštuotų kačių šou

14:00 – WCF suaugusių kačių ringas

17:00 – Geriausių parodos kačių rinkimai



NAUJAUSI KOMENTARAI

Temys

Temys portretas
Kur mueisim ? Lietuvoj jau greit meliks žmonių bus tik gražių lačių gal dar šumų
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių