Pereiti į pagrindinį turinį

Tenoras E.Montvidas – mamos virtuvės gerbėjas

2009-10-10 08:29
Jauku: garsiausius pasaulio restoranus išbandęs E.Montvidas geriausiai jaučiasi mamos L.Prutkauskienės virtuvėje.
Jauku: garsiausius pasaulio restoranus išbandęs E.Montvidas geriausiai jaučiasi mamos L.Prutkauskienės virtuvėje. / Tomo Raginos nuotr.

Žinomas operos solistas Edgaras Montvidas retas svečias Lietuvoje. Ne vieną Europos sceną užkariavęs tenoras sugrįžta padainuoti viename kitame spektaklyje ar aplankyti artimųjų.

Visada smagu sugrįžti

Intensyviai koncertuojantis ir daug keliaujantis atlikėjas neslėpė, kad jam visuomet yra labai gera grįžti į Kauną pas mamą.

„Taip, tai yra mano namai, nors turiu namelį Prancūzijoje, būstą Londone, o šiuo metu gyvenu ir dirbu Škotijoje“, – šypsojosi Edgaras.

34-erių metų operos solistui Kaunas yra vaikystės miestas, kuriame jis užaugo ir subrendo. Kaune E.Montvidas pradėjo mokytis muzikos, lankė vaikų muzikos mokyklą, grojo fortepijonu.

Dievina mamos balandėlius

„Kai grįžtu namo, neatsisakau būti lepinamas. O kaipgi kitaip palepinsi vaiką, jei ne skaniais patiekalais“, – laukdamas mamos ruošiamų pietų kalbėjo E.Montvidas.

Dainininkas prisipažino, kad gyvendamas svetur jis labai pasiilgsta mamos naminio maisto.

„Mano mama puikiai gamina. Viskas būna labai skanu. Štai šiandien jau nuo pat ryto ji virtuvėje: troškina vištienos kukulius, verda sriubą“, – savo mamą Laimą Prutkauskienę gyrė Edgaras.

E.Montvidas sakė neabejojantis, kad namuose gamintas maistas yra pats sveikiausias. „Vargu ar namuose paruoštame maiste rastume konservantų, – šyptelėjo jis. – Tačiau visuomet valgydamas mamos gamintus patiekalus jaučiu jos meilę, šilumą, labai gerą energiją.“

Kartą Edgaro mama prigamino puodą balandėlių, kurių teko paragauti ir į svečius užėjusiems dainininko kolegoms. „Visi valgė pasigardžiuodami“, – prisiminė pašnekovas.

Susižavėjo škotų patiekalais

Šiuo metu Škotijos nacionalinėje operoje kontraktą turintis E.Montvidas jau spėjo susipažinti su šios šalies virtuve. Dainininkas pamėgo nacionalinį škotų patiekalą hagį. Tai yra virtas avies skrandis, kimštas malta aviena, avižiniais dribsniais bei kitais grūdais, pagardintas prieskoniais. Dažniausiai hagis patiekiamas su virtomis ropėmis ir bulvių koše. Patiekalo skonis švelnus, truputį salstelėjęs.

Anot Edgaro, dažname Škotijos restorane galima paragauti patiekalų iš šviežių jūros gėrybių. Dainininkas sakė neretai apsilankantis prabangiame šalia Lomondo ežero netoli Glazgo esančiame restorane, garsėjančiame puikiai patiekiamomis šviežiomis austrėmis. „Nors tas restoranas yra nuošalioje vietoje, jis visuomet pilnas žmonių“, – tikino jis.

Kadangi Glazge gyvena nemažai italų, mieste gausu itališkų restoranų. Į juos E.Montvidas dažnai užsuka paragauti "pastos", neatsisako suvalgyti ir gabalėlį picos.

Jau seniai susižavėjęs prancūzų virtuve, kaskart būdamas Prancūzijoje solistas mielai apsilanko vietiniuose restoranuose. Prancūziški patiekalai, anot jo, lyginant su škotiškais, yra daug lengvesni, rafinuotesni. Ypač Edgaras pamėgo iš Marselio regiono kilusią „bouillabaisse“ sriubą, verdamą iš įvairios žuvies, bei Langedoko regiono patiekalą „cassolette“. Pastarasis patiekalas gaminamas iš pupelių, vištienos, virtų dešrelių. Nors, anot pašnekovo, šie patiekalai nėra tokie žinomi kaip „Nicos salotos“, tačiau ne mažiau populiarūs tarp gurmanų.

Atrado malonumą gaminti

Prancūzijoje dainininką visuomet pritrenkia parduotuvėse randamų produktų gausa, šviežumas, įvairovė. „Atrodo, ten būnant tiesiog nuodėmė negaminti ir nevalgyti“, – šypsojosi E.Montvidas.

Būtent gyvendamas Prancūzijoje Edgaras atrado malonumą gaminti, ypač tada, kai sulaukia svečių.

Solistas neatsispiria pagundai aplankyti ir žuvies turgus, kur akys tiesiog raibsta nuo siūlomų žuvų pasirinkimo. Žuvies turguje jis dažniausiai perka šviežias krevetes.

Krevetes E.Montvidas ruošia paprastai. Apie penkias minutes jas paverda, tada apšlaksto citrinos sultimis ir valgo su mėgstamu padažu.

Vienas naujausių Edgaro kulinarinių pomėgių – namuose kepti duoną. „Savo namuose Prancūzijoje turiu duonkepę, todėl valgau tik paties iškeptą duoną“, – pasakojo dainininkas.

Kepdamas duoną E.Montvidas mėgsta improvizuoti: į tešlą jis prideda bananų griežinėlių, smulkiai pjaustytos paprikos gabaliukų, saulėgrąžų ir kitokių priedų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų