Pereiti į pagrindinį turinį

„Traukinių žymėjimas“ grįžta po 20 metų: gerbėjus nustebinsiantys faktai

2017-03-10 12:35
DMN inf.

Danny Boyle‘o 1996 metais ekranizuotas Irvingo Welsho romanas „Traukinių žymėjimas“ (angl. Trainspotting) tapo tikru hitu ir įrašė režisieriaus pavardę į kino istoriją. Tuomet juosta buvo tapusi kone jaunimo laisvės veidrodžiu. Praėjus dviem dešimtmečiams, „Traukinių žymėjimo“ herojai sugrįžta ir tęsia nihilizmo, depresijos, ironijos, narkotikų ir vilties pripumpuotą istoriją.

Kadras iš filmo

Filmo pasirodymo jubiliejaus ir kovo 10 kino teatruose pasirodysiančios jos tęsinio proga – įdomiausi faktai apie šias juostas bei jų kūrimo procesą.

- Norėdamas atrodyti kaip išsekęs narkomanas, Ewanas McGregoras dviem mėnesiams atsisakė alkoholio bei pieno produktų ir neteko daugiau nei 10 kg svorio.

- Prieš pradedant vaidinti, E. McGregoras daug domėjosi narkotikų poveikiu, skaitė knygas bei bendravo su buvusiais narkomanais.

- Kai kurie aktoriai vaidmenis gavo atsiliepę į Grasgow gatvėse platintas skrajutes.

- Žymioji tualeto scena buvo filmuojama naudojant šokoladinį pudingą.

- Filme galima pamatyti ir patį istorijos autorių I. Welshą. Čia jam teko persikūnyti į narkotikų prekeivį.

- Nedaug kas žino, tačiau praėjus dešimtmečiui po pirmosios dalies pasirodymo, I. Welshas parašė knygos tęsinį, pavadinimu „Porn“.

- „Traukinių žymejimas“ buvo nominuotas „Oskarui“ Geriausio adaptuoto scenarijaus kategorijoje, tačiau jo nelaimėjo. Bet užtat jis penlnė BAFTA tos pačios kategorijos statulėlę.

- Aktorei Kelly MacDonald teko vaidinti 14 metų merginą, nors tuo metu jai jau buvo 19. Pirmą filmavimų dieną ji taip nekantravo pasirodyti prieš kameras, kad nuėjo į artimiausią barą ir padaugino alhoholio.

- Tiek K. MacDonald, tiek drauge su ja vaidinusi Shirley Henderson, abi vėliau pasirodė Hario Poterio frančizėje.

- Pats filmas uždirbo 48 milijonus svarų sterlingų (kiek daugiau nei 55 milijonus eurų).

- Filmo biudžetas buvo vos 1,5 mln., „Traukinių žymėjimas“ nufilmuotas per 35 dienas.

Antroji legendinės juostos dalis – „Traukinių žymėjimas 2“ – debiutavo Berlyno filmų festivalyje ir sulaukė daugybės kritikų liaupsių.

Juosta pasakoja apie tą patį Rentoną, kuris pasiilgęs Škotijos – vienintelės vietos, kurią gali vadinti namais, susitinka ir susitaiko su anuometiniais bičiuliais: „Nesveikuoju“ (Sick Boy) Saimonu Viljamsonu (aktorius Jonny Lee Milleris) ir Denieliu „Spadu“ Merfiu (akt. Ewenas Bremneris). Abu Škotijoje pasilikę jo draugai (kaip ir pats Rentonas) jau seniausiai nebevartoja heroino ir vengia kalėjime sėdinčio, psichopatiškų polinkių turinčio Francio Begbio (akt. Robertas Carlyle‘as). Tačiau pastarasis, atlikęs bausmę, pats juos susiranda.

Prisimindama audringas jaunystės dienas, šaunioji ketveriukė ir pati nepajunta, kaip įsipainioja į naują pražūtingą veiklą – pornografijos pasaulį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų