TV laidų vedėja Ž. Vaškytė: jokios mėsos net nėštumo metu

  • Teksto dydis:

LNK televizijos pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ virė aršus žodžių mūšis – įvairių mitybos principų atstovai ginčijosi kieno mityba sveikesnė, geresnė ir vienintelė teisinga.

Iš Ukrainos tiesiai į LNK televizijos studiją atvykęs garsus chemikas ir onkologas Jurijus Šulga tikino, kad geriausias vaistas nuo vėžio yra raugintos daržovės, pavyzdžiui, lietuvių taip mėgstami rauginti kopūstai. O štai apie vegetarizmą onkologas atsiliepė itin neigiamai. „Kasdien būtina suvalgyti nedidelį gabaliuką lašinių. Mėsą ir daržoves valgyti atskirai. Mėsos produktus patarčiau valgyti iki 18 valandos vakaro", - patarimus žėrė svečias iš Ukrainos.

Habilituotas mokslų daktaras, profesorius, urologas Balys Dainys studijoje tikino, kad vaisingumo problema Lietuvoje itin aštrėja dėl to, kad vis daugėja nevalgančių mėsos. Ir atskleidė receptą, kuriuo moterys gali pagerinti savo vyrų potenciją. Anot profesoriaus, tereikia savo vyrams paruošti keptų ėriukų ar veršelių sėklidžių.

Laidoje dalyvavęs ajurvedinės mitybos žinovas, Žilvinas Užkuraitis jau 20 metų nevalgo mėsos. Jis tikino, kad potencija nesiskundžia. „Patys stipriausi pasaulio gyvūnai yra vegetarai: drambliai, žirafos, stumbrai, elniai ir kupranugariai", - sakė Žilvinas.

Jam antrino televizijos laidų vedėja Živilė Vaškytė, kuri su vyru jau keletą metų nevalgo mėsos ir jos neduoda net savo dvejų metų dukrytei. Živilė šiuo metu laukiasi antrojo kūdikio ir net būdama nėščia nevalgo mėsos. Ji tikina, kad tikrinosi kraują ir rodikliai buvo kur kas geresni nei mėsą valgančių žmonių.

„Valanda su Rūta“ – ketvirtadienį 19 val. 30 min. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių