Ukmergiškių akibrokštas: panoro keisti miesto pavadinimą

  • Teksto dydis:

Pastarosiomis dienomis Ukmergę sudrebino netikėta žinia – kuo toliau, tuo daugiau žmonių pasirašo peticiją, kad būtų keičiamas miesto pavadinimas.

Trečiadienį Ukmergės rajono savivaldybę pasiekė miesto gyventojų pasirašyta peticija, kurioje reikalaujama, kad „Ukmergės rajono gyventojų bei visų Lietuvos piliečių iniciatyva būtų keičiamas Ukmergės rajono pavadinimas į Rockmergės rajono pavadinimą“.

Tokia naujiena pasiekė miesto ir rajono valdžią dėl to, jog jau kitą savaitę, liepos 19-22 dienomis, Ukmergę sudrebins roko dvasia alsuojantis festivalis „Rockmergė“.

Kaip rašoma festivalio organizatorių pranešime, peticijos organizatoriai, norėdami įtikinti Ukmergės rajono savivaldybės administraciją, taip pat paruošė ir ne vieną itin svarų faktą, kuris tik patvirtina žinią, jog miestas turėtų pakeisti savo pavadinimą.

„Ukmergė yra tikras roko miestas, kuriame jau daug metų vyksta alternatyvus judėjimas. Pirmasis alternatyvaus roko festivalis Lietuvoje įvyko 1995 metais Ukmergėje, antrasis 1997 metais. Tuo metu vos ne kas antrame name gyveno žmogus, grojantis gitara. Grupės kūrėsi kaip grybai po lietaus. Veikė keli jaunimo muzikos klubai. Kultūros namai būdavo pilni jaunimo, norinčio renginių, aparatūros ar patalpų“, – skelbiama peticijoje.

Vienas iš peticijos organizatorių Paulius Ramonas sakė, kad kaip ir anksčiau, prieš 20 metų, taip ir dabar bendruomeniškumo jausmas Ukmergėje išliko, todėl žmonės susivienijo kilniam tikslui.

Mes taip pat norime, kad Ukmergė liktų patraukli jaunam žmogui – tam, kuris išvyksta studijuoti į Vilnių, Kauną ar užsienį... Tam, kuris atvyksta tik aplankyti čia likusių tėvų ar senelių.

„Mes taip pat norime, kad Ukmergė liktų patraukli jaunam žmogui – tam, kuris išvyksta studijuoti į Vilnių, Kauną ar užsienį... Tam, kuris atvyksta tik aplankyti čia likusių tėvų ar senelių. Čia gera gyventi, nes metai iš metų Ukmergėje alsuoja roko dvasia. Kodėl jos nepervadinusi Rockmerge?“, – šyptelėjo jis.

Ukmergės rajono savivaldybės Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Zimblienė tvirtino, jog žinia apie peticiją maloniai nustebino: „Didžiuojamės ir džiaugiamės, kad rajone vyksta tokio masto ir žinomumo renginiai, kurio organizatoriai ne tik garsina Ukmergės vardą, bet ir turi ambicingų iššūkių jį pakeisti“, – sakė ji.

Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas sakė, jog savivaldybės administracija šį pasiūlymą priėmė palankiai: „Jei festivalio „Rockmergė“ rengėjams pavyks šį renginį „užauginti“ iki tokio lygio, jog jis taptų žinomas ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje ar bent jau Europoje, manau, jog mes tikrai svarstytume klausimą dėl rajono pavadinimo pakeitimo“, – teigė meras, bet, pasak jo, gautoje peticijoje, išdėstytų gana svarių ir įtikinamų argumentų tam neužtenka.

Daugelis roko gerbėjų prisimena patį pirmąjį tokio tipo festivalį Lietuvoje ir Baltijos šalyse – 1995-aisiais. Tąkart roko grupės „Requiem“ lyderis Tomas Krivickas-Psichas su bičiuliais sukūrė tokį festivalį, kuris prisiminimuose liko visam gyvenimui. Visgi ilgus metus trukusi pertrauka ir venomis tekantis rokenrolo kraujas neleido užmiršti šio festivalio dvasios, todėl „Rockmergė“ sugrįžta.

„Reikia tai atkurti ir atgaivinti. Dabar susirinko nauja ir sena kartos, pradėjome organizuoti festivalį. Galiu pasakyti, kad viskas pavyko“, – šyptelėjo jis.

Rokenrolo gerbėjai liepos 19-22 dienomis linksminsis gamtos apsuptyje ant Šventosios upės kranto įsikūrusiame „River Camp“ kempinge (Vidiškių seniūnija, Ukmergės raj., 83 km nuo Vilniaus).

Festivalyje veiklos ras ne tik roko muzikos mylėtojai, bet ir tie, kurie neįsivaizduoja vasaros be aktyvių pramogų, skirtų visai šeimai. Išpuoselėtoje ir saugioje kempingo teritorijoje yra lauko tinklinio ir badmintono aikštelės, vaikų žaidimų aikštelė, batutas, galima išsinuomoti baidares ir plaustus arba mėgautis puikiu paplūdimiu prie upės bei nuostabia gamta.

Organizatoriai žada, kad muzikos festivalis „Rockmergė“ suburs aibę gyvos muzikos gerbėjams žinomų scenos žvaigždžių: meilę, laisvę ir muziką dovanos BIX, „Rebelheart“, „Arbata“, „Makchu Pikchu“, „TurboReanimacija“, Gytis Ambrazevičius ir grupė, Bjelle, „Wolfsome“, „Weekends“ ir daugelis kitų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Givis iš Tbilisio

Givis iš Tbilisio portretas
Istorinis pavadinimas Vilkmergė. O šita reklaminė kompanija tik parodo mūsų nesubrendimą. Tokiems duok valdžią tai dėl biznio ir Lietuvą pervadins Kaifolendu.

chi

chi portretas
turbut arabai ten gyvenantys sumane arabiskai persivadint miesta...arabmerge

....

.... portretas
....lyg ir ne balandzio 1...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių