Pereiti į pagrindinį turinį

Ukraina patvirtino, kad dalyvaus „Eurovizijos“ dainų konkurse

2022-03-14 19:58
ELTOS inf.

„Eurovizijos“ dainų konkurso organizatoriai pirmadienį pranešė, kad Ukrainos dalyvavimas šių metų gegužę vyksiančiame kasmetiniame muzikiniame konkurse patvirtintas.

 

Eurovizijos vykdomoji prodiuserė Simona Martorelli
Eurovizijos vykdomoji prodiuserė Simona Martorelli / Reuters nuotr.

Eurovizijos vykdomoji prodiuserė Simona Martorelli sakė, kad Ukrainos delegacija patvirtino ir atsiuntė visą reikiamą medžiagą, ir netgi laiku.

„Atsižvelgiant į susidariusią padėtį, tai absoliučiai verta susižavėjimo”, – sakė S. Martorelli.

Šiais metais Ukraina pasirinko „Kalush Orchestra“ su repo lopšine „Stefanija“. Dainoje, dainuojamoje motinai, skamba tradicinė ukrainietiška muzika ir eilutė: „Aš grįšiu pas tave, net jei visi keliai bus sugriauti“.

S. Martorelli pridūrė, kad atlikėjai stengsis įrašyti „atsarginį vaizdo įrašą“, kuris reikalingas visiems į konkursą pakviestiems dalyviams, jei jie negalėtų dalyvauti gyvai.

„Tikėkimės, kad jie galės atvykti“, – sakė S. Martorelli.

Vasario 25 dieną, kitą dieną po Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, „Eurovizijos“ vykdomoji valdyba nusprendė neleisti Rusijai dalyvauti šių metų konkurse.

Kasmet vykstantis prašmatnus muzikinis renginys, kurį stebi milijonai žiūrovų Europoje ir net Australijoje, vyks gegužės 10-14 dienomis Italijos mieste Turine.Organizatoriai teigė, kad šių metų konkurse daugiausia dėmesio bus skiriama taikos tematikai.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų