Pereiti į pagrindinį turinį

Unikalaus balso dainininkas Vitas: Lietuva – mano antrieji namai

2012-11-23 05:00
Unikalaus balso dainininkas Vitas: Lietuva – mano antrieji namai
Unikalaus balso dainininkas Vitas: Lietuva – mano antrieji namai / DMN archyvo nuotr.

Gruodį koncertinį turą surengsiantis unikalaus balso dainininkas iš Rusijos Vitas Lietuvą mini pačiais geriausiais žodžiais ir šį kraštą vadina gimtuoju.

Gimęs Latvijoje, Vitas prisipažįsta, kad visos Baltijos šalys jam artimos dvasiškai, todėl gastroles Lietuvoje dainininkas vadina „sugrįžimu į namus“.

Vienas iš ryškiausių ir nuoširdžiausių Rusijos talentų išskirtiniame interviu pasakojo apie pačią naujausią koncertinę programą, kurią išvys ir išgirs jo gerbėjai gruodžio mėnesį didžiausiose šalies arenose.

– Su kokia programa atvyksite į Lietuvą šį kartą?

– Programa „Mama ir sūnus“ yra visiškai nauja ir lietuviai jos dar nematė. Tai bus premjera, per kurią skambės ir niekur negirdėtos, ir gerai žinomos dainos. Kažkuria prasme ši koncertinė programa – tai mano gyvenimo istorija. Joje – dainos apie motiną, meilę patiems artimiausiems žmonėms, šeimą, unikalų vaiko ir mamos ryšį. Bus dainų ir iš „auksinio fondo“. Tai – „Opera Nr. 2“, „Mama“, „Žvaigždė“ ir kt. Į gimtąjį kraštą – Lietuvą atvešiu pačias mėgstamiausias dainas ir šiltų jausmų. Noriu, kad kiekvienas, atėjęs į koncertą, iš jo išsineštų tik teigiamas emocijas ir žinojimą, kad pats didžiausias žmogaus turtas dažniausiai visuomet yra šalia – tai šeima, vaikai, tėvai ir artimieji.

– Lietuvą vadinate tėvyne, bet juk gimėte Latvijoje, Daugpilyje?

– Taip, tai tiesa, tačiau, man gimus, tėvai persikraustė į Lietuvą. Čia mes ilgai gyvenome ir į šią šalį aš dar dažnai atvažiuodavau jau apsigyvenęs Rusijoje. Koncertuoti Lietuvoje man visuomet yra laimė ir garbė. Darau tai su didžiuliu malonumu dar ir todėl, kad jūsų miestuose gyvena nuostabūs žmonės, koncertuose sukuriantys ypatingai svetingą ir jaukią atmosferą. Patikėkit, ne visose pasaulio scenose galima tai pajusti...

– Ar tiesa, kad paskutinė koncertinė programa „Mama ir sūnus“ gimė po tragedijos Kinijoje 2008 m., kai šią šalį supurtė žemės drebėjimas, o spaudoje buvo aprašyta viena graudi mamos ir po žemėmis atsidūrusio jos sūnaus istorija?

– Dalyvavau labdaros koncerte iškart po tos tragedijos. Buvo baisu. Miestas virtęs griuvėsiais, tūkstančiai žmonių šaukėsi pagalbos iš po mūrinių blokų. Visa Kinija laukė, kuo baigsis gelbėjimo operacija, per kurią buvo bandoma išvaduoti griuvėsiais prispaustus mokyklos mokinius. Vienas berniukas, atsidūręs po žemėmis, turėjo mobilųjį telefoną ir siuntė SMS žinutes savo motinai, o ji rašė jam. Tuomet jie nežinojo, kad bendravo paskutinį kartą. Nepavyko išgelbėti nė vieno vaiko. Kiek žinau, po griuvėsiais gelbėtojų laukė visa moksleivių klasė... Pirmiausia sukūriau dainą „Mama ir sūnus“ iš paviešintų SMS žinučių. Paskui supratau, kad privalau išsaugoti prisiminimus apie šią baisią tragediją iš pagarbos žuvusiesiems. Tokių įvykių – galybė visame pasaulyje. Norisi sušvelninti žmonių skausmą, išreikšti paguodą dainomis.

– Jūsų repertuare daug dainų skiriama motinai...

– Kiekvieno gyvenime motina yra ir išlieka pačiu svarbiausiu ir reikalingiausiu žmogumi. Patikėkite, labai skauda, kai to žmogaus netenki... Aš viliuosi, kad visi skaitantieji šį interviu supras, apie ką kalbu, ir saugos savo namų šilumą. Kai prarandi, pradedi labai aiškiai suvokti netekties kainą. Linkiu visiems savo gerbėjams mylėti ir neužmiršti savo tėvų, ginti ir rūpintis savo namais, į kuriuos būtų visuomet gera sugrįžti.

– Kokiose šalyse bus pristatytas koncertinis turas „Mama ir sūnus“?

– Turo kocertai įvairiose pasaulio šalyse suplanuoti iki 2014 m. Kinija, Japonija, Korėja, Kanada, JAV, Meksika ir Brazilija. Ir čia išvardijau dar ne visas šalis, kurias aplankysiu. Jums pirmiesiems sakau, kad šiomis dienomis jau pradėjome ruošti programą, kurią pristatysiu turui pasibaigus. „Mano dukrele“ – taip ji vadinsis. Programa skirta tai, kuri dabar pripildo mano gyvenimą prasme ir džiaugsmu... Gali būti, kad su šia programa aplankysiu ir Lietuvą.


Komentaras

Sergejus Pudovkinas, Vito vadybininkas

Kai 1999 m. pradėjome dirbti su Vitu, priėmiau šį talentą tokį, koks jis yra: nekėliau sąlygų ir reikalavimų, kaip privalo atrodyti ir apie ką dainuoti. Vitas visuomet buvo neformatas. Jis kuria tik tas dainas, kurias jaučia ir kuriomis nori kalbėtis su publika. Mes niekada nesikreipėme į garsius Rusijos hitų kūrėjus ir populiarius kompozitorius. Niekada nepirkome dizainerių, scenografų paslaugų. Viską darėme ir darome patys. Fenomenalus šio dainininko populiarumas JAV ir Azijos šalyse bei Rusijoje – tai savarankiškumo nuopelnas. Nenorime eiti sudėtingesniu keliu, tiesiog stengiamės viską daryti savaip. Man dažnai sakydavo: „Ei, kokios dar dainos apie mamą ir tėvynę? Tokios temos neaktualios. Dabar reikia dainuoti apie meilę ir seksą.“ Aš atsakydavau: „Jums gal ir neaktualios, tai pasilikite prie savų“... Kalbėjome ir kalbėsime apie amžinąsias vertybes. Ir jei dėl to Vito negros radijo stotys – tai gal ir nereikia, kad grotų. Milijonai Vito gerbėjų visame pasaulyje tik įrodo, kad ne visi šiame amžiuje su malonumu žiaumoja greitąjį maistą...


KAS: Vito koncertas

KUR: Kauno „Žalgirio“ arenoje

KADA: gruodžio 8 d. 19 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų