V. Bareikis pristato naują albumą: jame – įvairius pastarųjų metų etapus atspindintys kūriniai

  • Teksto dydis:

2012 metais savo pirmąjį albumą „Panda“ pristatęs tuo metu dar mažai žinomas kūrėjas Vidas Bareikis, šiandien tūkstančiams savo gerbėjų turi džiugią žinią – dienos šviesą išvydo jau šeštasis atlikėjo albumas. Dvejus metus kurtam albumui pavadinimu „Fortūna“, pasak atlikėjo, padėjo užgimti daugybė dalykų – nuo prasidėjusios pandemijos iki įvykusių skyrybų ir naujų santykių. Šiandien atlikėjas klausytojų teismui albumą išleidžia visose muzikos pasiklausymo platformose.

„Kelionė link šio albumo prasidėjo dar 2020 metų kovą, kai prasidėjo pirmoji pandemijos banga, po to sekė, antroji, vėliau dėl persidirbimo turėjau tam tikrų sveikatos problemų, dar pridėkime skyrybas ir naujus santykius ir, manau, turime puikų receptą geram albumui. Per visą šį dvejų, žvėriškai sunkių metų laikotarpį, kūriau, bet nebuvau tikras, kaip pasielgti su šiomis dainomis. Kažkiek buvau pasimetęs ir užsisukęs savo rate. Bet tuomet sutikau žmogų, kuris prieš aštuonis metus prodiusavo mano pirmąją solinę dainą „Rėkti trypiant kojom“ ir pasiūlė vėl užsukti į studiją ir parodyti naują kūrybą. Taip viskas ir prasidėjo“, – apie naujo albumo gimimą pasakoja V. Bareikis.

Visą albumą „Fortūna“ prodiusavo muzikiniame pasaulyje gerai žinomas prodiuseris Snore Bergerud. Kūrėjams pavyko sukurti naują Vido skambesį bei muzikinio rinkinio vientisumą, kuris nustebins klausytojus.

„Pirmiausia parodžiau Snorei apie 20 dainų demo ir tada jis pasakė, kad mato tame labai daug potencialo bei pasiūlė į skirtingą ir labai kontrastingą mano kūrybą pažvelgti kaip į kokį miuziklą ar knygą iš daugelio skirtingų dalių. Tai man atvėrė akis ir pamačiau visą albumo visumą. Jį sudaro tarsi trys dalys – pirmoji gili ir liūdna, krizinė dalis, antroji – šviesi ir įkvepianti, o trečioji – absurdiška, energinga ir komiška. Visa tai skiria dvi reklaminės pauzės“, – apie naująjį albumą pasakoja Vidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
nereikia tu albumu

šiaip tai

šiaip tai portretas
agrastų Lietuvoj netrūksta, net perteklius.

dar šito

dar šito portretas
agrasto betrūko
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių