Pereiti į pagrindinį turinį

V. Bičkutės maršrutuose – teatras ir kinas

2013-03-17 05:00
V. Bičkutės maršrutuose – teatras ir kinas
V. Bičkutės maršrutuose – teatras ir kinas / Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

Aktorei Valdai Bičkutei teatro ir kino gyvenime – per akis. Tad net pasivaikščiojimai senamiestyje ne tokie dažni, kaip vizitai į Vilniuje esančias kino ir teatro sales.

Paklausta, be ko neįsivaizduotų Vilniaus, V.Bičkutė nedvejodama taria – be Mažojo teatro. Aišku, sostinės veidas, anot jos, nebūtų toks išraiškingas ir be siaurų senamiesčio gatvelių ir jose primėtytų kavinukių. Vaikščioti čia – vienas didžiausių aktorės pomėgių.

„Reikėtų paminėti ir Nacionalinę filharmoniją. Nepasakyčiau, kad dažnai ten užsuku. Daug gerų koncertų sutampa su darbu – spektakliais. Tačiau šią vietą įrašyčiau į mėgstamiausių sąrašą. Apskritai man muzika gyvenime svarbi, bet ji juk skamba ne tik koncertuose – jos klausausi ir namie“, – sakė menininkė.

Mėgstamiausias V.Bičkutės metų laikas – pavasaris.

„Laukiu, kad tik greičiau jis ateitų. To šiltojo pavasario, kai viskas ima žaliuoti, žydėti, kai viskas kvepia, laukiu ilgų saulėtų vakarų. Netgi labiau nei vasaros, kai Vilniuje beveik nebūnu“, – atviravo ji.

Senamiestyje įsikūręs Zoe's baras-restoranas aktorei patinka dėl puikios virtuvės, dėl to, kad čia niekur nereikia skubėti, – ji nepamena, kada pastarąjį kartą buvo greitojo maisto restorane. O Sereikiškių parkas – dar viena nuostabi vieta pasivaikščioti.

„Laukiu nesulaukiu, kada parkas bus atidarytas. Ten labai malonu vaikščioti“, – sakė aktorė.

Kaip ir daugelį vilniečių, V.Bičkutę įtraukia ir Kaziuko mugė. Tai, anot jos, buvo naujausias jos lankytas įsimintinas miesto renginys, nors oras ir nebuvo pats geriausias. Tradicija – būtinai parsinešti iš mugės keletą medinių lentelių, mentelių, šaukštų ar šiaip kokį niekutį, net jei jo visai nereikia.

Kino teatrai, ypač per kasmet vykstančius festivalius, tampa antrąja V.Bičkutės gyvenamąja vieta.

„Vos nepamiršau to paminėti. Bet tai taip natūralu, kad kino net nebepriskiriu įvairiems renginiams. Tai jau gyvenimas. Kartais pasamprotaujame su draugais, kad kino teatrų liko mažai. Bet juk atsiranda ir naujų, pavyzdžiui, „Pasaka". Tad nėra taip blogai – kino Vilniuje tikrai užtenka“, – optimistiškai užbaigė pokalbį ji.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų