Pereiti į pagrindinį turinį

V. Siegel sukritikavo L. Suodaitį: tėtis nė centu neprisideda – viskas lieka ant mamos pečių

2023-05-10 16:10
DMN inf.

Suodaičių konfliktas, prasidėjęs balandžio pradžioje, vis dar tęsiasi nemažindamas apsukų. Panašu, kad akis į akį bendrauti negalintiems sutuoktiniams yra normalu santykius aiškintis virtualioje erdvėje stebint daugybei žmonių. Trečiadienio popietę Viktorija Siegel-Suodaitė savo sekėjams instagramo istorijose pasakojosi įspūdžius po to, kai jos namuose reaguodamos į Lauryno Suodaičio pareiškimą apsilankė vaiko teisių gynėjos. 

Viktorija Siegel.
Viktorija Siegel. / Instagramo stop kadrai.

„Šiandien ir labai įdomiai, ir fainiai, ir neįprastai prasidėjo diena. Vakar sakiau, kad Laurynas Suodaitis man iškvietė vaiko teises dėl netinkamos vaiko priežiūros ligos metu, lyg jis čia gyventų ir matytų, kaip yra vaikas prižiūrimas.  Tai noriu pasakyti – kokios fainos, adekvačios moterys atvažiavo iš vaiko teisių. Kaip mes fainai pasišnekėjom. Tokių ir moteriškų, ir mamiškų patarimų davė, ir apie gyvenimą pašnekėjom. Nuostabios darbuotojos.

Nemažai vakar susirašinėjau su savo sekėjomis. Labai gaila, kad Lietuvoje labai dažnas atvejis, kai nėra kreipiamas dėmesys į ten, kur reikia kreipti. Deja, tokie kaip Laurynas ir rašo tokius kaip ir melagingus skundus“, – sako sekėjams pasakojo žinoma moteris.

Viktorija dar kartą pasidžiaugė pas ją atvykusių darbuotojų supratingumu: „Net jos man pasakė: „Laikykitės, Viktorija“. Faktas tas, kad kiek jos gauna pranešimų, tiek jos turi važiuoti patikrinti, ar viskas gerai. Čia jų toks darbas. Aš ant jų pykti negaliu“, – apie vaiko teisių gynėjų vizitą pasakojo Viktorija.

Ar tikrai specialistus kvietė tėtis?

Tarp Viktorijos sekėjų buvo tokių, kurios abejojo, jog į Vaiko teisių ir įvaikinimo tarnybą kreipėsi jos sūnaus tėvas. 

„Mačiau visus popierius su Suodaičio parašais, asmens kodais ir panašiai. Tai tikrai jis parašė, tikrai ne koks feikas, pasirašęs L.Sodaičio vardu. Stebina. Tikrai stebina, iki ko žmogus eina norėdamas pakenkti man. Geriau žmogus ne vaiko teisėms rašytų, o parašytų advokatams (dabar jis daug per advokatus bendrauja)  ir paklaustų, ar galėtų kuo nors padėti, gal reikia kokių vaistų, nes vaikas serga. Tačiau tokios nebuvo nė vienos žinutės  –  daug ką pasako tokie dalykai“, – nusivylimo neslėpė  moteris.

Nesupranta vyro abejonių

Viktorijos teigimu, L. Suodaitis tame pareiškime dar parašė, kad skundą teikė pasikonsultavęs su gydytojais. Viktorija stebėjosi, su kokiais gydytojais konsultavosi sutuoktinis, mat medikai, su kuriais apie sūnaus sveikatą kalbėjo ji, tokias priemones laikė tinkamomis. Tie gydytojai neva matė ir žinojo apie tikrą sūnaus sveikatos būklę.

Šiai dienai aš esu labai dėkinga Visatai, kad viskas taip susidėliojo.

„Šiai dienai aš esu labai dėkinga Visatai, kad viskas taip susidėliojo. Tikrai aš turiu galimybę ir kviestis privačiai kineziterapeutę į namus, ir lankytis pas tikrai geriausius gydytojus, ir kviesti geriausius specialistus savo vaikučiui, nes tikrai viskas kainuoja, o ir kainuoja nemažus pinigėlius. Kaip dabar matau, tėtis nė centu neprisideda ir lieka viskas ant mamos pečių. Kaip ir buvo prieš tai, nieko naujo. Ir kai manęs klausia, dėl ko tiek daug dirbu, tai tam, kad turėčiau už ką sumokėti“, – toliau kalbėjo  V.Siegel.

Nesijaučia išskirtinė 

Viktorija neslėpė, kad sulaukė ir palaikymo bei panašių istorijų, kurios parodė, kad tokios situacijos nėra neįprastos.

„Bet aš ne viena, kuri skyrybų metu sulaukia vaikų teisių. Man vakar moterys rašė, kad ir policiją kviečia mamoms. Kaip suprantu – pas visus yra tas pats: viskas gerai, kol yra gerai, bet kai prasideda skyrybos, tada pamatai tą kitokį veidą savo žmogaus, su kuriuo norėjai praleisti visą savo gyvenimą“, – pasakojo moteris.

Instagramo stop kadras

Primename,  kad antradienį instagrame V. Siegel paviešino tai, kad ji ir vėl  pateko į vaiko teisių gynėjų akiratį. Šįkart į instancijas kreipėsi dėl sūnaus sunerimęs tėtis L.  Suodaitis. „Pareiškime Laurynas Suodaitis parašė, kad vaiko mama Viktorija Siegel vos ne kankina vaiką ir daro mankšteles bei kviečia į namus kineziterapeutę, kai vaikas serga“, –  antradienį sakė žinoma moteris, sulaukusi vaiko teisių gynėjų skambučio.   ​

Netrukus į žmonos pranešimą, jog su ja susisiekė vaiko teisių gynėjai, sureagavo Laurynas Suodaitis

„Sulaukėme iš kitos pusės advokatės paaiškinimo, kad Laurynukas vis dar serga. Pagal išrašus – ūmūs bronchitas ir ūmūs nazofaringitas. Panašu, kad, pagal pirmines diagnozes, kurios buvo prieš 10 dienų, ta būklė nieko negerėja ir mankštelės neišėjo į naudą. Šiandien labai daug įvairiausių emocijų, bet jei žinai, kad elgiesi teisingai, jokių nervų nekyla, o jei neina susikalbėti normaliai, padės institucijos.

Su gydytojais pasikonsultavome, tai, panašu, kad arba gydymas nelabai tinka, arba tos diagnozės ne tokios, kokios surašyta. Tik tai, kas popieriuje – nedega. Tai va, tikiuosi, kad institucijos padės išsiaiškinti, kokia ta situacija, nes labai rūpi sūnaus sveikata ir tuos reikalus kažkaip susitvarkysim“, – antradienį tvirtino L. Suodaitis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų