V. Zelenskis: darysime viską, kad „Eurovizijos“ dalyvius ir svečius priimtume Mariupolyje

  • Teksto dydis:

Šeštadienį Turine vykusį tarptautinį „Eurovizijos“ dainų konkursą laimėjo Ukrainos atstovai. Šia pergale socialiniuose tinkluose pasidžiaugė šalies prezidentas Volodymyras Zelenskis. 

„Mūsų drąsa daro įspūdį pasauliui, mūsų muzika užkariauja Europą! Kitais metais „Euroviziją“ surengs Ukraina! Trečią kartą istorijoje.

Ir tikiu – ne paskutinį kartą. Padarysime viską, kas įmanoma, kad vieną dieną „Eurovizijos“ dalyvius ir svečius priimtume Ukrainos mieste Mariupolyje. Laisvą, ramų, atkurtą!

Dėkojame už pergalę „Kalush Orchestra“ ir visiems, kurie balsavo už mus!

O, mūsų pergalė mūšyje su priešu jau nebetoli toli. Šlovė Ukrainai!“ – feisbuke  rašė V. Zelenskis.

Primename, kad šeštadienį Italijoje, Turine, vykusį tarptautinį „Eurovizijos“ dainų konkursą laimėjo Ukrainos atstovų grupės „Kalush Orchestra“ daina „Stefania“.

Įvairių šalių komisijos ir televizijos žiūrovai iš viso jai skyrė 631 balą.

Dainą hiphopo grupės lyderis parašė savo motinai, tačiau vasario 24 dieną prasidėjus Rusijos invazijai kūrinys tapo himnu karo draskomai valstybei.

Finale dainavusi Lietuvos atstovė Monika Liu su daina „Sentimentai“ užėmė 14 vietą.

Scanpix nuotr.

Ji iš viso surinko 128 balus. Vertinimo komisijos Lietuvos dainininkei skyrė 35 balus, daugiausia – dešimt – jų atkeliavo iš Slovėnijos. Žiūrovai Monikai Liu atidavė 93 balus.

Monika Liu šeštadienį varžėsi su atlikėjais iš 24 Europos šalių. Dainą „Sentimentai“ ji atliko lietuviškai.

Pernai Nyderlandų mieste Roterdame surengtame konkurse Lietuvos atstovė grupė „The Roop“ su daina „Discoteque“ užėmė aštuntą vietą.

Dėl karo Ukrainoje Europos transliuotojų sąjungą (EBU) iš konkurso šiemet pašalino Rusiją.

Nepaisant to, kad konkurso dalyviams ant scenos drausta kalbėti politinėmis temomis, Ukrainos vardas ir ten vykstantis karas buvo paminėti.

Ukrainos atstovavusios grupės „Kalush Orchestra“ solistas baigęs dainuoti, angliškai kreipėsi į tarptautinę auditoriją: „Padėkite Mariupoliui, padėkite „Azovstal“ gynėjams dabar“.

Strategiškai svarbaus uostamiesčio Mariupolio gynybai vadovaujantis Ukrainos pulkas „Azov“ iš slėptuvių gamykloje „Azovstal“ pastarosiomis dienomis skelbia desperatiškus vaizdo įrašus su pagalbos prašymais.

Islandijai atstovavusi grupė „Seserys“ savo pasirodymą baigė žodžiais „Taiką Ukrainai. Ukraina, mes tave mylime“.

Eurovizijos dainų konkursas rengiamas kasmet nuo 1956 metų. Lietuva šiame konkurse debiutavo 1994 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edgaras

Edgaras portretas
Jau visiems nusibodo tas mekenimas,paziurekit kaip db Mariupolis prie rusu atsistato greitai. Kai buvo prie okrainos tai tik "AZOV' Naciai vadinamieji ale gynejai zmones sugalino viska draude zmones bijojo rusiskai zodi pratarti.....Tai kad lai ne svajoja apie Mariupoli jis..

JONAS

JONAS portretas
Ar jis čia save ramina ar durneliu apsimeta Ka ir kaip laimėsi nei kariu nei ginklu beto žmonės bega nuo taves dar daug kas bijo dar kalbėti bet greit mes daug ka sužinosim ir apie laboratorijas ir apie išvogta ukraina Pamenu kaip Porošenka uždares ukru banka vagonais išvežė banko pinigusi amerike dabar kitas žydas tapo milijardierius per žmoniu krauja visu prašė ir europa milijonus prisiuntė bet kas iš to zelenski kažin ar atnešė tau laimės ta afera kaip ukrus išdavei anglam ir amerikonam Prasti žmonės nei cento negavo tik i skolas sulindo po karo sužinos ka tu žydeli pridarei

Rasa

Rasa portretas
Ka tu darysi VISKAS komedija FENITO baigėsi Jau nėra tos okrainos Pavėlavai žydeli scwabas tau nepadėkos kad sugriovei jo pasauline pertvarka Gyvenima pragyvenau bet tokio durno žydo nemačiau Reikėjo tik baikt su nato komedijas ko prašė rusija ir būtu tiek žmoniu nežuve Tave greit ir europa išspjaus amerikonai jau apkniso kiek trilijonu reikės ukram už tuos ginklus atyduoti kur rusai naikino sandėlius manai už dyka gavot tik sūris pelėkautuose uždyka NERA PINIGU ATSIIMS ŽEMĖMIS DUDA JAU KALBA KA PASIIMS čia draugu nėra
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių