Valentino diena artėja: trylika renginių idėjų įsimintinam vakarui

  • Teksto dydis:

Gilias tradicijas už Atlanto turinti Valentino diena Lietuvoje vis dar vertinama kontraversiškai. Visgi, apklausos rodo, kad net 8 iš 10 šalies gyventojų mano, jog Valentino diena yra šventė ir yra linkę ją minėti. Valentino dieną aktyviau švenčia jaunesnė auditorija (iki 34 metų), tačiau didžioji dalis sutinka, kad geriausia dovana vasario 14-ąją – mylimų žmonių dėmesys, teigiamos emocijos ir įspūdžiai.

Bene geriausias būdas ne tik parodyti dėmesį, nustebinti, bet ir „kolekcionuoti“ emocijas bei įspūdžius – apsilankymas renginyje. 

Trylika renginių įsimintinam Valentino dienos vakarui:

Dainininkas Mantas Jankavičius į Vilniaus „Siemens“ arenos sceną grįžta su ypatingu projektu „Mantas: Rhapsody Recomposed“. Unikaliame koncerte legendinės grupės „Queen“ dainos skambės naujai – jas lydės didingi vargonų muzikos garsai. Vargonais skambins Robertas Lamsodis. Tokio formato pasirodymas – vienintelis ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje, tai viena priežasčių, kodėl pristatytas vidurvasarį jis sulaukė žiūrovų anšlago ir kurtinančių ovacijų. Negana to, „Siemens“ arena paruošė specialų šventinį pasiūlymą, kuriuo pasinaudoję renginį praturtinsite romantiška vakariene. 

LVSO „Meilės baladės“. Trys geriausi šalies roko vokalistai – Povilas Meškėla, Česlovas Gabalis ir Jeronimas Milius – kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, diriguojamu maestro Gintaro Rinkevičiaus, ruošia gražiausių meilės baladžių programą. Atlikėjai žada, kad Vilniaus kongresų rūmuose šventinį vakarą visų mylimos meilės baladės suskambės dar išraiškingiau ir jausmingiau.

Ieva Narkutė „Širdies reikalai“. Didingoje aplinkoje – Šv. Jonų bažnyčioje – vyksiančio atlikėjos koncerto pavadinimas kalba pats už save. „Kaip jūsų širdies reikalai?“ – klausia I. Narkutė ir atvirauja, kad koncertas bus jausmingas, atviras ir jautrus, todėl šalutinis jo poveikis tikrai gali būti įsimylėjimas. 

Juozas Kuraitis (saksofonas) „Love Songs“. Be saksofono skambesio sunkiai įsivaizduojama bent viena žinomesnė romantinė daina. Ypatingoje vietoje, sostinėje esančioje „White Piano Hall“, gražiausias meilės dainas bene romantiškiausiu muzikos instrumentu – saksofonu – atliks vienas žymiausių Lietuvos saksofonininkų – J. Kuraitis.

Andrius Kaniava „Naktis teatre“. Nusipelnęs aktorius ir atlikėjas A. Kaniava atliks žinomiausias dainas iš tokių kultinių miuziklų kaip „Meilė ir mirtis Veronoje“, „Ugnies medžioklė su varovais“, spektaklių „Didysis geismas“, „Liūdnojo vaizdo riteris“ ir kt., skambės ir Andriaus Kulikausko sukurtos dainos, Tomo Waitso ir „4 Non Blondes“ melodijos. Ir tai tikrai dar ne viskas, ką galima išgirsti naktį teatre.

Šv. Valentino dienos koncertas „Meilė tai... / Love Is...“. Nacionalinis Kauno dramos teatras kviečia į jaunųjų NKDA aktorių gyvo garso koncertą, kuriame skambės talentingų aktorių savo kūrybos dainos apie meilę su komiškomis interliudijomis. Pasak kūrėjų, tai koncertas įsimylėjusiems, susipykusiems, kenčiantiems, atšalusiems nuo meilės ir tiems, kurie nuolat keičia savo statusą feisbuke. Ar esate vienas iš jų?

Teatro mėgėjų laukia jau pamilti spektakliai ir premjeros. Vilniuje, „Menų spaustuvėje“, įvyks Auksiniu scenos kryžiumi apdovanoto režisieriaus Artūro Areimos šokio ir vokalo spektaklio suaugusiems premjera „Bekūniai – Body/Nobody“. Klaipėdos dramos teatre bus parodytas Auksiniu scenos kryžiumi apdovanoto Jono Vaitkaus režisuotas spektaklis pagal istoriniais faktais paremtą Gintaro Grajausko pjesę „Kas prieš mus“. Na, o „Teatro klube“ Kaune bus parodyta nūdienos aktualijas atspindinti komiška drama apie keturis aktyvius feisbuko vartotojus „Virtualios aistros like like like“.

Jei meilės vakarą leisite pajūryje, viešnagę praturtinkite Palangoje, viešbutyje „Vanagupė“, vyksiančiu Valentino dienos koncertu su televizijos projektų „Lietuvos balsas“ ir „Muzikinė kaukė“ talentu Dainotu Varnu. Tą patį vakarą muzikos klube „Vandenis“ akustinį koncertą meilei surengs šalies scenos pažiba, vokalo virtuozė Rosita Čivilytė. Na, o Kurhauze skambės Franko Sinatros meilės dainos, kurias atliks talentingasis Martynas Vilius kartu su profesionaliu džiazo pianistu Edgaru Sabilo. 

Jei penktadienį ilgai dirbsite ir pas mylimąjį ar mylimąją nespėsite, neprašausite Vasario 14-osios šventę sujungę su Vasario 16-osios dienos minėjimu ir šventinio savaitgalio finalui pasirinkę Jazzu koncertą „Mano namai“ (vasario 16 d., Kauno „Žalgirio“ arenoje). Koncerte skambės populiariausi kūriniai, tarp kurių „Dumblas“, „Ką tu su manim darai“, „Aš skiriu tau šį lietų“, „Tik pasilik“ ir daugelis kitų, tūkstančių gerbėjų visuomet pilnais plaučiais dainuojamų kartu su atlikėja. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių