A. Valinskas pratrūko: valdžios pirštai riečiasi tik į save

  • Teksto dydis:

„Dabartinė valdžia gyvena pagal „paniatkes“. Valdžios pirštai riečiasi tik į save“, – tai jau šį ketvirtadienio vakarą 20 val. LNK pokalbių laidoje „Valanda su Rūta“ patvirtins televizijos laidų prodiuseris ir vedėjas, kadaise Seimo pirmininko pareigas ėjęs Arūnas Valinskas.

Iki gražiausių metų švenčių liko vos kelios savaitės, todėl tai – ko gero, pats tinkamiausias laikas pasikalbėti apie tai, kaip gyvename, ir ko tikimės iš 2020-ųjų. Tol, kol viena gerovės Lietuvos dalis politinėje arenoje pešasi ir murkdosi skandalų jūroje, kita išėjo į gatves pasakyti kaip ji nenori gyventi.

„Profesoriaus alga Afrikoje didesnė nei Lietuvoje. Kenijoje vieno iš universitetų profesorius „į rankas“ per mėnesį gauna 2 tūkst. dolerių, nemokamą apgyvendinimą, ir transportą su vairuotoju, kuris atveža į darbą ir parveža namo. Lietuvoje profesoriaus atlyginimas Vilniaus universitete 1,3 tūkst. eurų, nors universitetas patenka į geriausiųjų 500 pasaulyje“, – teigs VU rektorius, profesorius Artūras Žukauskas.

Praėjusią savaitę universitetas dviem dienoms sustabdė veiklą protestuodamas dėl didesnių atlyginimų, kuriuos Vyriausybė pažadėjo, tačiau, prasidėjus biudžeto svarstymams, primiršo. Pasak rektoriaus, jei valdžia neišpildys pažadų, bus rengiamas kur kas rimtesnis streikas.

Prie diskusijos apie streikus prisijungs ir Vilniaus Žemynos progimnazijos anglų kalbos vyr. mokytoja, dviejų vaikų mama Jurgita Kiškienė. Moteris buvo viena tų, kuri pernai žiemą streikavo su grupe kitų mokytojų šveitimo ministerijoje. Moteris per savaitę turi 24 pamokas, yra klasės auklėtoja. „Jeigu dirbdama pilnu etatu, turėdama maksimalų valandų skaičių per mėnesį, neuždirbu nė 1 tūkst. eurų, ar galima tokį gyvenimą vadinti oriu?“ – klaus mokytoja.

„Savo pažadais Vyriausybė pažadėjo streiką, o nusivedė tautą kebabų!“ – teigs Seimo narys, Mykolas Majauskas.

„Regionuose neliko gydytojų ir ambulatorijų, neliko policijos pareigūnų, netrukus neliks ir ugniagesių. Kodėl tuomet ten gyvenantys mokesčių mokėtojai turėtų į bendrą puodą nešti pinigėlius, jei už tai negauna paslaugų, kurias valstybė jiems privalo garantuoti?“ – sakys Lietuvos teisėsaugos pareigūnų federacijos pirmininkė, buvusi policijos pareigūnė, sistemoje dirbusi penkiolika metų, Loreta Soščekienė.

Pokalbių laida „Valanda su Rūta“ jau šį ketvirtadienio vakarą, 20 val., per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pažiūrėjau

Pažiūrėjau  portretas
Žemynos progimnazijos pateiktus duomenis Rekvizitai. lt vidutinis atlyginimas apie 1300 eurų ? Apie ką pasakos mokytoja ? )))

Pratrūksiu ir aš

Pratrūksiu ir aš  portretas
tai kodėl ,pone Valinskai ,nekėlei algų ? Kodėl krizę ,, valdėt ,, pensininkų ir dirbančių algomis ? Kodėl leidote žmonėms skursti , o patys ,,diržų nesiveržėte ,, ? O tas pratrūkimas ne todėl , kad pono sūnus konservatoriaus Majausko padėjejas ? To pačio Majausko , kuris patarinėjo Kubiliui kaip ,,valdyti ,, krizę . Visai buvę valdžiose praradote gėdą ir savikritiką ?

Anonimas

Anonimas portretas
Čia kyla mintis,jeigu jau ir profesoriai,dėstytojai išeis į gatves protestuodami dėl mažų algų,tai mums eiliniams darbininkams irgi reikėjo ir beabejo reikės dalyvauti ir reikalauti kas mums priklauso.Kito kelio nėra,nes tie valdantieji nieko gero nepadarys žmonių gerovei.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių