Pereiti į pagrindinį turinį

Valsų karalius A. Rieu skirs 150 tūkst. eurų Rumunijos klubo gaisro aukoms

Valsų karaliumi tituluojamas olandų smuikininkas ir dirigentas André Rieu ištiesė pagalbos ranką nukentėjusiems tragiškame Rumunijos naktinio klubo gaisre.

Scanpix nuotr.

Ketvirtadienį šios šalies sostinėje Bukarešte surengtoje spaudos konferencijoje Johanno Strausso orkestro įkūrėjas ir vadovas paskelbė skirsiantis 150 000 eurų iš sumos, gautos už parduotus koncerto „Live in Bucuresti“ įrašus (DVD).

Portalas primena, kad praėjusių metų spalį naktiniame Bukarešto klube „Colectiv“ įsiplieskęs gaisras nusinešė per 30 žmonių gyvybių, dar apie 200 žmonių buvo sužeisti. Jame Helovino proga buvo surengtas sunkiojo metalo grupės koncertas, kurį lydėjo pirotechnikos šou. Būtent dėl jo įsiplieskė ugnis. Deja, trys klubo vadovai į gaisrinės saugos taisykles žiūrėjo pro pirštus, klube nebuvo avarinio išėjimo, o garso izoliacijai buvo panaudotos degios medžiagos.

Šis šiurpus gaisras paskatino apie 20 tūkst. protestuotojų išeiti į gatves ir reikalauti esminių pokyčių vyriausybėje. Ir jų sulaukė – kitą dieną premjeras Victoras Ponta paskelbė apie sprendimą trauktis iš pareigų.

A. Rieu yra vienas sėkmingiausių gastroles rengiančių artistų visame pasaulyje. Per savo karjerą jis jau pardavė daugiau kaip 40 mln. įrašų. Garsusis smuikininkas 2014-ųjų birželį pirmą kartą lankėsi ir Lietuvoje, kur Vilniaus „Siemens“ arenoje su savo 50 muzikantų orkestru surengė įspūdingą koncertą. Beje, koncerte jam vertėjavo orkestre grojanti lietuvė – buvusi kaunietė smuikininkė Giedrė Mundinaitė. Lietuvius A. Rieu pradžiugino Stradivarijaus smuiku sugrojęs lietuvišką melodiją „Mūsų dienos kaip šventė“. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų