Pereiti į pagrindinį turinį

Vedybos – ne visada geriau nei deportacija

2009-06-26 23:59
Nenustebino: S.Bullock ir R.Reynoldso santykiai juostoje "Piršlybos" prasidėjo nuo abipusės neapykantos, o baigėsi tradiciškai – karšta meile.
Nenustebino: S.Bullock ir R.Reynoldso santykiai juostoje "Piršlybos" prasidėjo nuo abipusės neapykantos, o baigėsi tradiciškai – karšta meile. / Redakcijos archyvo nuotr.

Režisierė Anne Fletcher mėgsta patarinėti. Jos filmo "Pamergė pagal užsakymą" žiūrovai sužinojo, kaip puoštis per vestuves, o naujoji juosta "Piršlybos" – įspėjimas imigrantams.

Nepražiopsoti filmo turėtų bent jau tie imigrantai, kurie gyvena nelegaliai, ir ypač – Jungtinėse Valstijose. Jiems taps aišku bent jau tai, kuo rizikuoja bandydami įvairiausiomis gudrybėmis išvengti deportacijos iš šios svajonių šalies.

Juostoje "Piršlybos" į keblią padėtį patenka energinga, savimi pasitikinti ir visuomet žinanti ko nori knygų redaktorė ir leidėja Margarita Teit (ją vaidina aktorė Sandra Bullock).

Vieną dieną Jungtinių Valstijų migracijos tarnybos dėka paaiškėja, kad gyvena ji nelegaliai! Grįžti į gimtąją Kanadą Margarita neturi nei noro, nei profesinės motyvacijos, todėl nė nemirktelėjusi pareiškia vadovybei, jog yra susižadėjusi su savo asistentu Endriumi Pakstonu (aktorius Ryanas Reynoldsas). O šis tylenis, iki šiol buvęs veiklios viršininkės šešėlyje, taip pat pasirodo esąs nepėsčias. Visą laiką engtas vaikinas greit sumeta, kad vadovės melas jam gali būti naudingas. Ir nors pažada žaisti pagal jos pasiūlytas taisykles, iškelia kelias įdomias sąlygas...

Darbe neatidėliojant suorganizuojamos parodomosios vedybos ir jaunieji išvyksta atostogų į Aliaską aplankyti Endriu šeimos.

Anekdotiškomis aplinkybėmis atsiradusiai santuokai, kaip ir reikėjo tikėtis, lemta patirti begalę rimtų išmėginimų, per kuriuos abipusę neapykantą turėtų keisti visiškai priešingi jausmai.

Šį tą panašaus matėme komedijoje "Žalioji korta" (1990 m.), kurioje į tokią pat pikantišką padėtį buvo patekusi aktorių Gérard'o Depardieu ir Andie MacDowell vaidinama porelė. Tik režisieriaus Peterio Weiro filmas iš anekdotiškos situacijos sugebėjo išspausti maksimalų tikros dramos efektą. O A.Fletcher "Piršlybose" taip ir nesugebama juokingų (retai) ir vulgarių (dažnokai) pokštų kaskadų paversti kiek nors prasmingesne kokybe. Užtat ir tenka žiūrovus į kino sales vilioti pažadais parodyti herojus duše. S.Bullock tikino, kad filmuotis šiose scenose jai buvo ne baisu, bet juokinga.

Lieka tik įsitikinti, ar taip pat linksma bus ir "Piršlybų" žiūrovams.

"Piršlybos" ("The Proposal") **

Romantinė komedija. JAV, 2009 m. Rež. A.Fletcher. Vaidina S.Bullock, R.Reynoldsas, Mary Steenburgen, Craigas T.Nelsonas, Betty White.

veiksmas 2

humoras 1

įtampa 2

erotika 1

siaubas 0

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų