Pereiti į pagrindinį turinį

Veikla be sienų

2008-11-26 09:00
Veikla be sienų
Veikla be sienų / S.Juozapaičio nuotr. Svetur: "Grįžti į Lietuvą kol kas neplanuojame, esame laimingi Airijoje", – neslėpė rytoj į Lietuvą trumpam atvyksiantis D.Mileris-Nojus.

Muzikantai intensyviai ruošiasi Kalėdoms. Į šių metų dovanų krepšelį Darius Mileris-Nojus ragina įsidėti ir naujausią jo muzikinį projektą – DVD diską "Apie save ir kitus".

Muzikinės naujienos gyvai

Į Lietuvą atvežamas albumas "Apie save ir kitus" – koncerto, vykusio praėjusių metų gruodį, įrašas. Dalis šio koncerto jau skambėjo per LTV2, kaip Airijos lietuvių kalėdinis sveikinimas Lietuvai. Koncerto įrašas, kurį leidžia "Aistian Music", bus papildytas dainomis iš penkių solinių atlikėjo albumų, išleistų per dešimties metų.

Buvusio grupės "Airija" lyderio albumą filmavo Airijos televizijos RTE kūrybinė grupė. Jame gerbėjai ras dvidešimt geriausių atlikėjo dainų. Įrašų komplektą papildys daina "Kuriuo vardu tave šaukt" – tai vienas naujesnių kūrinių iš paskutinio Nojaus albumo "Archyvas". Tačiau visiškai naujų dainų DVD albume nebus. Naujus kūrinius "Nematomi žmonės" ir "Žalumas" publika išgirs tik per gyvo garso koncertus Vilniuje ir Kaune.

Naujas etapas

Septynerius metus su šeima Airijoje gyvenantis muzikantas koncertams Lietuvoje kruopščiai ruošėsi du mėnesius.

Buvęs grupės "Airija" lyderis neabejoja – DVD albumas brėžia naujus štrichus jo kūrybiniame gyvenime. "Tai laikas, kai supranti, jog viskas yra kitaip. Manau, šis DVD tarsi vainikuoja kūrybinį etapą, kai žinai, kad esi kitas ir nori būti kitoks", – prisipažino atlikėjas.

Diską su koncerto įrašu atlikėjas taip pat pristatys naujame sostinės prekybos centre "Panorama" įsikūrusiame knygyne "Pegasas".

Prisistatys ir Airijoje

Albumas neaplenks ir Airijos. Per festivalį "Akustinės Kalėdos", gruodžio 7 d., Nojaus kūrybą išgirs Dublino klubo "Eamonn Dorans" svečiai. Airijoje gyvenantiems mūsų tautiečiams šis festivalis – ne naujiena. Pirmosios "Akustinės Kalėdos" skambėjo 1998 m. Alytuje. Po šešerių metų festivalis pirmą kartą aplankė Airiją ir tapo migruojančiu. Pirmosios tarptautinės "Akustinės Kalėdos" vyko Monaghane. Renginyje dalyvavo lietuviai, rusai ir airiai.

Tiesa, per šių metų festivalį Nojus gerbėjus džiugins jau girdėta kūryba. "Naują programą ir albumą ruošiame kitiems metams. Šiais metais mūsų koncertas "Akustinėse Kalėdose" bus DVD pristatymas Dubline", – kalbėjo muzikantas. Jo planuose yra ir daugiau muzikinių projektų. Tačiau apie ateitį Nojus kalba užuominomis. Pirmiausia laukia koncertai su airiška merginų grupe "Black Daisy", kurioje būgnus muša jo žmona Asta. Grupė "Skamp", Neda, Aleksandras Makejevas, Džordana Butkutė, Igoris Kofas – kitais metais D.Mileris-Nojus tikisi bendradarbiauti ir su žinomais Lietuvos muzikantais. "Dainuoti su kitais atlikėjais visada labai įdomu. Susijungus dviems kūrybinėms jėgoms gimsta kažkas nepaprasto", – įsitikinęs muzikantas.

Vieta: muzikinis klubas "New York", Kalvarijų g. 85, Vilnius.
Laikas: lapkričio 28 d. 20 val.
Kaina: 30–60 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų