Veiklą nutraukiančios „Anties“ atsisveikinimo koncertas – Trakų pilyje

  • Teksto dydis:

Ilgai planuotas, grandiozinis grupės „Antis“ koncertas Trakų pilyje, pasirodo, taps paskutiniąja kolektyvo giesme. Šiandien grupė „Antis“ pranešė apie savo išsiskyrimą.

Viena garsiausių visų laikų Lietuvos muzikos grupių atsisveikins su savo gerbėjais ir paskutinį kartą užlips į sceną po poros savaičių. Liepos 5 dieną „Anties“ atsisveikinimo koncertas įvyks Trakų pilyje. Oficialiai grupė savo koncertinę veiklą nutrauks liepos 6-ą dieną.

1984 metais prasidėjęs naujametinis architektų studentų pokštas gyvavo beveik 32 metus. 

„Tai — nepaprastai didelio etapo pabaiga Lietuvos muzikos istorijoje, kurį dar sunku suvokti. Be šios grupės neįsivaizduojama mūsų laisvė, Sąjūdis, rokas“, – įsitikinęs koncertą rengiančios muzikos agentūros M.P.3 vadovas Vaidas Stackevičius. „Tuo pačiu tai viena iš tų kelių grupių, kurios išmokė suprasti ir mylėti muziką, todėl „Ančiai“ visada jausime skolą ir nostalgiją. Tikiuosi, per devynerius bendradarbiavimo metus nuo grupės atsikūrimo bent iš dalies šią skolą grąžinome.“

Per savo karjerą „Antis“ išleido šešis studijinius albumus („Antis“, „Ša!“, „Anties dovanėlė“, „Ančių dainos“, „Zuikis Pleibojus“, „Baisiai džiugu!“), du koncertinius („2xANTIS“, „Zombiai atrieda atidunda!“), keturis DVD („Gyva“, „Rugpjūčio 33“, „2xANTIS“, „Zombiai atrieda atidunda!“) ir įvairius muzikos rinkinius, antologiją bei poezijos knygą „Antiška“. Grupės leidėjais įvairiu laikotarpiu buvo kompanijos „Melodija“ (SSRS), „Zona“ (Lietuva) ir M.P.3 (Lietuva). Grupės albumai yra išpirkti šimtatūkstantiniu tiražu.

„Koncertas Trakuose liepą buvo sumanytas kaip nauja muzikinė ambicija, tačiau muzikantai apsisprendė šiuo akordu užbaigti grupės koncertinę veiklą. Gerbiame jų apsisprendimą ir dėkojame, kad tapome grupės istorijos dalimi. Liepos 5 dieną Trakuose turėsime deramai atšvęsti tai, ką nuveikė „Antis“, ir ją pagerbti. Tai bus ypatingas vakaras visiems dalyvaujantiems, galbūt svarbiausias ir ypatingiausias per visą grupės gyvavimą“, – sakė V. Stackevičius. Šiame koncerte „Anties“ svečiais bus Virgilijus Noreika ir Donatas Montvydas, kurie atliks grupės dainas ir po vieną savo kūrinį.

Koncerto žiūrovų skaičius ribojamas iki 3000.Bilietus platina bilietai.lt.

Nuo 2007-ųjų atsikūrusioje grupėje groja Vaclovas Augustinas, Arūnas Blūšius, Linas Būda, Algirdas Kaušpėdas, Gintautas Rakauskas ir Gediminas Simniškis. Šie muzikantai taip pat yra dalyvavę arba tebedalyvauja tokių grupių kaip „Saulės laikrodis“, „Foje“, „Mafija“, „Mind’s Disorder“, „Ir visa tai kas yra gražu yra gražu“, choro „Jauna muzika“ veikloje. Apie grupę „Antis“ yra sukurtas dokumentinis kino filmas „Kaip mes žaidėme revoliuciją“ (režisierė Giedrė Žickytė).

Didžiausiais „Anties“ hitais tapo „Kažkas atsitiko“, „Nauji metai“, „Pokštas“, „Alyvos“, „Zombiai“, „Mes rimti!“, „Debesys“ ir daugybė kitų kūrinių, aukso raidėmis įrašytų į Lietuvos populiariosios ir roko muzikos istoriją. Dainos „Kažkas atsitiko“ priedainis „Ne tau, Martynai, mėlynas dangus…“ vadinamas vienu įsimintiniausių per visą lietuviškos populiariosios muzikos istoriją.

„Antis“ – grupė, be kurios sunku įsivaizduoti modernią Lietuvos populiariąją, roko ir alternatyvinę muziką. Ji stovėjo laisvės judėjimo priešakyje, savimi formavo, turtino bei praplėtė Lietuvos muzikos pasaulį. „Ančiai“ teko koncertuoti JAV, Italijoje, Prancūzijoje, Austrijoje, VFR, SSRS, dalintis sceną su „Aerosmith“. Po skandalingo pasirodymo SSRS Centrinės televizijos eteryje „Muzikinis ringas“ grupė iki šiol turi gerbėjų visoje buvusios SSRS teritorijoje. „Antis“ visada pasisakė už laisvę, kūrybą, saviraišką, demokratiją ir yra viena labiausiai prie SSRS žlugimo prisidėjusių muzikos grupių.

2007 metais po 17 metų tylos atsikūrusi su naujomis dainomis ir albumu „Ančių dainos“ grupė antrą kartą įtvirtino save Lietuvos muzikos scenoje. Per savo karjerą „Antis“ laimėjo „Lituanika“, „Populiariausių grupių dešimtuko“, „Bravo“, „Pravda“, „Radiocentro“, o pastaruoju metu M.A.M.A., auksinio albumo ir singlo apdovanojimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

EISIM TIK del

EISIM TIK del portretas
V.NOREIKOS IR DONCIUKO

cel

cel portretas
Aciu dievui,negasdins daugiau vaiku savo isvaizda,savo bliovimu,o ir suauge daznai perjungdavo kanala,kad nepasibaiseti

simas

simas portretas
AČIŪ dievui vienais durniais bus maziau
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių