Pereiti į pagrindinį turinį

Velykų stalui – primirštos dekoro detalės

2009-04-11 09:00

Genialu tai, kas paprasta, o nauja – tai užmiršta sena. Tokiu moto dekoruojant Velykų stalą pataria vadovautis dizaino specialistai.

Senienos gali praversti

Tad jei kur nors spintos užkaboriuose dulka užmiršta senovinė vaza – šiemetė šventė taps puikiausia proga ištraukti ją į dienos šviesą.

"Šiemet Velykų stalą rekomenduojama dekoruoti paprastai, be kokių nors įmantrybių. Nežinau, ar tai galima sieti su krize, – juokėsi "Dorado" salonų tinklo direktorė Ingrida Fedaravičienė. – Taigi paprasčiausiai galima išsiversti su turimais resursais – kad ir atgaivinti kokį nors visiškai seną ąsotį, į kurį būtų galima pamerkti margaspalvę pavasarinių gėlių puokštę."

Pašnekovės pastebėjimu, tokia detalė ypač įdomiai sužibės šiuolaikiškame interjere.

Daugelis iš senų laikų yra prikaupę ir įvairiausių krištolo vazų, kurios taip pat gali tapti netikėtu šventinio stalo akcentu.

"Jei turime paprastai padengtą stalą, su elementariausiomis baltomis keraminėmis lėkštėmis, šalia jų puikiai atrodys senovinė krištolinė vaza arba žvakidės – tai bus įspūdinga prabangi detalė", – aiškino I.Fedaravičienė.

Su mada – koja kojon

Pašnekovės teigimu, šiemečio šventinio stalo dekoro aktualija – ne tik derinti nauja ir sena, bet ir modernų bei klasikinį stilių.

"Jei namų interjeras alsuoja senove, galima nesibaiminti panaudoti kokią nors naujovišką detalę. Žinoma, derinti skirtingus daiktus reikėtų labai subtiliai", – šypsojosi I.Fedaravičienė.

Kalbėdama apie spalvinę dekoro elementų gamą, pašnekovė pastebėjo, kad paisantys velykinių tradicijų šiemet neatsiliks ir nuo mados tendencijų.

"Šiais metais tiek interjere, tiek drabužiuose aktualiausios ryškios spalvos, tokios kaip žalia, geltona. Kaip žinia, Velykos be šių spalvų neįsivaizduojamos. Tad galima sakyti, kad šventė žengia koja kojon su mada ar mada prisitaikė prie Velykų", – juokavo I.Fedaravičienė.

Puota akims, o ne skrandžiui

Velykų stalas turėtų spinduliuoti ne tik ryškiai geltonais bei žaliais tonais – pageidautinos ir baltos, skaidrios detalės, kurios sukurs švaros, lengvumo, trapumo įspūdį.

"Pats stalas taip pat turėtų būti neperkrautas, vertėtų paisyti saiko ir minimalizmo. Veikiau labiau derėtų kreipti dėmesį į patį dekoravimą, o ne maisto gausą", – patarė specialistė.

Šventinis stalas atrodys iškilmingai, papuoštas paprasčiausia balta lino staltiese. Ši, priklausomai nuo bendro interjero, gali būti dekoruota vadinamaisiais takeliais: akcentu gali tapti arba skirtinga nei staltiesės spalva, arba specialios velykinės tematikos ornamentai, tokie kaip viščiukai ar margučiai.

"Fantastinį įvaizdį galime susikurti ne tik iš paprasčiausių daiktų, kuriuos turime namuose, tačiau ir iš gamtos teikiamų grožybių", – tvirtino I.Fedaravičienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų