Pereiti į pagrindinį turinį

Vestuvės su paliktų merginų vaiduokliais

2009-06-05 23:59
Herojus: M.McConaughey "nebeišlenda" iš romantinių nuotykių komedijų, bet kritikai apgailestauja, kad visi jo vaidmenys – lyg klonai.
Herojus: M.McConaughey "nebeišlenda" iš romantinių nuotykių komedijų, bet kritikai apgailestauja, kad visi jo vaidmenys – lyg klonai. / RusneMarcenaite

Aktorius Matthew McConaughey tampa tradicine vasaros žvaigžde. Jau keletą metų sezoną pradedame su romantinėmis nuotykių komedijomis, kuriose jis vaidina pagrindinius vaidmenis.

Moterų medžiotojas

Jau matėme filmus "Kaip atsikratyti vaikino per 10 dienų", "Sachara" ir "Kvailių auksą". Šiemet kalendorinę vasarą pradeda naujausias šio amerikiečio filmas "Mergišiaus praeities vaiduokliai".

Garsenybių fotografas Konoras Medas yra tipiškas pleibojus: žavus, pasitikintis savimi ir patinkantis moterims. Užkietėjęs viengungis netiki tikra meile, dievina laisvę, pramogas ir trumpalaikius neįpareigojančius santykius su lengvai prieinamomis gražuolėmis.

Madingo paparaco darbas suteikia jam galimybę lengvai keisti merginas. Iki šiol kone kiekvieno naujo modelio pirmoji fotosesija baigdavosi Konoro miegamajame, o mergišiaus kolekcija pasipildydavo dar vienu sudaužytos širdies eksponatu. Visos suvedžiotos ir pamestos merginos dabar turi tik vieną galimybę bendrauti su buvusiu romantišku įsimylėjėliu – per internetines bendravimo svetaines. Bet toks "bekontaktis" ryšys lovelaso visai nebedomina – jo dėmesys jau nukreiptas į naujas lengvabūdes aukas.

Žlugusių vilčių kapinyne

Kartą šis savimyla donžuanas patiria neįtikimą nuotykį. Per jaunesniojo brolio vestuves Konorą aplanko jo mylėtų ir paliktų merginų vaiduokliai, kurie nugabena neištikimą meilužį į žlugusių vilčių kapinyną – paprasčiau sakant, į praeitį. Taip vyrukas patiria labai svarbią gyvenimo pamoką – neįmanoma nuo savo praeities bėgti amžinai. Kada nors neišvengiamai teks sustoti ir pabandyti ištaisyti praeityje padarytas klaidas. Žinoma, jeigu tai padaryti dar ne per vėlu.

Filmo autorius pirmiausia reikėtų pagirti už tai, kad jie su kaupu išnaudoja visas situacijų komedijos teikiamas galimybes. Nepaisant gana pikantiško siužeto, į pastaruoju metu lyg maras plintančių vulgarių juokelių liūną nepakliūvama. O tai šiais laikais jau nemenkas pranašumas. Net šventinėje užstalėje čia laidomos ne pikantiškos dviprasmybės, o kažkas panašaus į kategoriškas filosofines sentencijas ("Vedybos – tai žmogaus pavergimo institucija. O meilė – tai mitas, kvaila neišprususių ir pavergtų žmonių paguoda").

O meilės vis dėlto norisi!

Užkietėjusio vienišiaus lūpose šie išminties perliukai, žinoma, puikiai charakterizuoja jų autorių. Bet kad Konorui visos šios padorią publiką šokiruojančios tirados tėra tik būdas paslėpti giliai širdyje rusenantį tikrų jausmų ilgesį, tampa aišku labai anksti.

O kol žiūrovai nespėjo apsiprasti su tokia komplikuota herojaus metamorfoze, filmo autoriai atskleidžia dar vieną labai originalią Konoro savybę, apie kurią jis pats pirmą kartą sužino... tualete. Čia jis pamato savo mirusį dėdę Veiną ir net su juo pasikalba. Šioje scenoje kino teatre norėtųsi girdėti šiltus plojimus šmaikštų "velionį" suvaidinusiam aktoriui Michaelui Douglasui. Už juodų akinių pasislėpusiai Holivudo įžymybei per pirmajam benefisui skirtą trumpą laiką pavyksta ištarti keletą lakių aforizmų ("Aš nemiriau, o tik persėdau prie kito stalelio"), o prieš išnykdamas šis linksmas vaiduoklis spėja sukelti Konoro širdyje tikrą sumaištį.

Dėdė Veinas filme pasirodys dar ne kartą. Ir kiekvienas šios ekscentriškos dvasios apsireiškimas pažers krūvą juokingų paradoksų. Ir akivaizdžiai pademonstruos, kad M. McConaughey, deja, yra tik vieno tipažo aktorius. O "dėdė" Michaelas – tikras persikūnijimo virtuozas.


"Mergišiaus praeities vaiduokliai" ("Ghosts of Girlfriends Past") ****

Romantinė komedija. JAV, 2009 m. Rež. Markas Watersas. Vaidina M.McConaughey, Jennifer Garner, M.Douglasas, Robertas Forsteris, Anne Archer.

veiksmas 2

humoras 2

įtampa 2

erotika 1

siaubas 1

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų