Pereiti į pagrindinį turinį

Vėžį įveikęs ir į prioritetinę grupę neįtrauktas Stano: duokite man tą „AstraZeneca“ vakciną

2021-03-18 11:28
DMN inf.

„AstraZenecos“ krizė gali priversti keisti vakcinavimo tvarką: politikai prabilo apie galimybę skiepyti to norinčius. Valioooo!!!“ – feisbuke ketvirtadienį rašo dainininkas ir kompozitorius Stanislavas Stavickis Stano. 

Stanislavas Stavickis-Stano
Stanislavas Stavickis-Stano / Asmeninio arch. ir Freepik nuotr.

Vyras prisipažino buvęs užtikrintas, kad persirgęs onkologine liga jis priklauso rizikos grupei. „Bet ne... Aš jau nebe rizikos grupė. Nes praėjo daugiau negu du metai. Ar čia džiaugtis, ar liūdėti – nežinau. Labai tikėjausi, kad tas vėžys bent kažką man gero padarys – pasiskiepysiu anksčiau, – stebisi žinomas vyras. – Man, labai skiepo laukiančiam žmogui, sunku ir pikta girdėti žinias, kad pasiskiepyti neatėjo pusė ar daugiau mokytojų, auklėtojų, pensininkų ar kitų pirmumo tvarka besiskiepijančių. Nenorit – nesiskiepykit jūs! Leiskit normaliai, oficialiai užsiregistruoti norintiems pasiskiepyti. Metus ekspertai aiškina, maldauja, prašo –  „Patikėkite, skiepai reikalingi, jie padeda, rizika minimali“. Bet dalis visuomenės turi savo „ekspertinį“ vertinimą. „AstraZeneca“ paskiepyta 20 milijonų žmonių. Neįrodyta, bet galimai nuo vakcinos mirė 20 žmonių, arba vienas iš milijono. Jei 20 milijonų susirgtų korona, tai mirtų nuo 500 iki 700 tūkst. žmonių. Aš nemanau, kad tuos, kas mano, jog skiepai yra blogis, yra prasmė toliau šviesti ir aiškinti. Reikia nusiraminti ir gerbti jų teisę rinktis.“

Atlikėjas tiki, kad situacija dabar yra kitokia. „Manau, kad su visais registruotais, neregistruotais atvejais ir paskiepytais žmonėmis turime gerą penktadalį, kurie įgijo imunitetą. Gydytojai – paskiepyti, sveikatos sistemos kolapso (tokio, koks grėsė) nebebus. Daug ramiau. O man duokite tą „AstraZeneca“ vakciną ir būsiu labai dėkingas“, – teigė Stano.

Primename, kad sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys ketvirtadienio rytą teigė, kad atnaujinus šiuo metu sustabdytą vakcinaciją „AstraZeneca“ vakcina nuo COVID-19, svarstoma leisti skiepytis visiems norintiems, be prioritetinės eilės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų