Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus rotušė ims judėti

2009-11-06 15:11
Paslaptis: vieną vakarą Rotušės pastatas neatpažįstamai pasikeis.
Paslaptis: vieną vakarą Rotušės pastatas neatpažįstamai pasikeis. / Organizatorių nuotr.

Judančius pastatus tikriausiai esame matę tik siaubo filmuose. Tačiau jau šį šeštadienį panašų vaizdą bus galima išvysti ir sostinėje. Vilniaus rotušė ne tik paslaptingai apaugs vijokliais, bet ir ims judėti.

Jau šį šeštadienį miestiečiai ir sostinės svečiai turės išskirtinę galimybę pamatyti specialiai Rotušės pastatui pritaikytą trimačio vaizdo projekciją.

"Užsienyje tokie naudojant vaizdo projekcijas "atgyjantys", "judantys" pastatai nėra naujiena, tačiau tokio lygio projekcija Lietuvoje bus rodoma pirmą kartą", – sakė renginį organizuojančios bendrovės "Komunikacija ir konsultantai" atstovė Gintarė Motiejūnaitė.

Gausybė lazerių padės Rotušės pastatą "pakelti" nuo žemės, paversti visai kitokios architektūros statiniu.

"Tą vakarą Rotušė tikrai sužibės. Žiūrovai galės pamatyti ne tik vijokliais apaugusį vieną garsiausių sostinės pastatų, bet ir išvys netikėčiausių personažų, vaikščiojančių viduje", – pasakojo G.Motiejūnaitė.

Rotušė keisis nuo 19 iki 21 val. kas pusvalandį, o per pertraukas reginio atėję pamatyti žmonės galės pažaisti interaktyvius žaidimus.

Projekciją kūrė keturių profesionalų komanda: nuo 2006 m. Lietuvoje gyvenantis projekto režisierius danas Allanas van O.T.Andersenas, elektroninės muzikos kompozitorius Simonas Šližys, taip pat interaktyvių žaidimų kūrėjas Bartas Polonskis ir trimatės animacijos specialistas Simas Chomentauskas.

Kokia proga toks reginys dovanojamas miestiečiams ir kiek jis kainavo organizatoriams, G.Motiejūnaitė nenorėjo atskleisti. Tik pabrėžė, kad šou žada būti iš tiesų įspūdingas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų