Pereiti į pagrindinį turinį

Vilnius švęs "Evangelijos dienas"

2009-10-09 23:59

Į Lietuvą atvykęs Evangelijos mokytojas iš Didžiosios Britanijos D.Hathaway lietuvius kviečia skubėti keisti savo gyvenimą. Kaip tai padaryti, jis pasakos tris dienas truksiančiose "Evangelijos dienose".

Skatins žmones keistis

"Kodėl aš atvykau į Lietuvą? Prieš dvidešimt metų jūs atgavote savo laisvę, tačiau komunistinė praeitis padarė savo ir paliko jūsų tautoje vakuumą, kurio neįmanoma užpildyti socialine ar ekonomine politika. Žmonės turi dvasinių poreikių. Norime priminti tai žmonėms – grąžinti jiems gyvenimo pamatą, Evangeliją, Bibliją", – apie savo atvykimo priežastį kalbėjo D.Hathaway, Evangelijos daugelyje šalių mokantis daugiau nei 50 metų.

D.Hathaway tikino laukiantis visų žmonių – nesvarbu, kokio amžiaus, tikėjimo ar socialinės padėties jie būtų. "Laukiame krikščionių, musulmonų, budistų ar net visai netikinčių. Iš tikrųjų neįmanoma būti atviresniems nei mes", – šypsojosi jis.

Prisijungė muzikantai

"Evangelijos dienose" žmonės galės ne tik pasiklausyti D.Hathaway paskaitų, bet ir pasidžiaugti nemokamais koncertais. Renginyje dalyvaus tokie žinomi atlikėjai kaip Rūta Ščiogolevaitė, Ovidijus Vyšniauskas, Rosita Čivilytė, operos solistas Vaidas Vyšniauskas ir kiti.

"Šių dienų problema – muzika tapusi pernelyg komercinė. Apskritai juk muzika neatsiejama nuo religijos. Net didysis muzikos reformatorius Johannas Sebastianas Bachas buvo bažnyčios tarnas ir sakydavo, kad jei muzika netarnauja Dievui, ji visai nereikalinga, – sakė V.Vyšniauskas ir pabrėžė: – Noriu pasakyti visiems, ypač jauniems žmonėms, kad tikiu į Dievą ir gyvenimas su juo turi perspektyvą."

Didžiausias šventės akcentas bus roko opera "Prisikėlęs", pernai rodyta Kaune ir sulaukusi didelio dėmesio.

Dalys nemokamą maistą

"Evangelijos dienose" paramą gaus vargstantys Lietuvos gyventojai. Jiems bus išdalyta 20 tūkst. maisto produktų rinkinių, kuriuos surinko Suomijos krikščionys. "Neprašysime žmonių nieko įrodinėti, jie neprivalės išklausyti mūsų paskaitų, jei norės gauti paramą. Viskas, ką jiems reikia padaryti, – ateiti ir pasiimti", – tikino D.Hathaway.

Renginys nemokamas.


Renginio programa

Penktadienis (spalio 9 d.)

19 val. Atidarymas.

19.05 val. Koncertas: R.Čivilytė, V.Indrišonokas.

20 val. Davido Hathaway mokymai.

21 val. Koncertas jaunimui: "Gyvai" , "Quest Rising".

Šeštadienis (spalio 10 d.)

17 val. Koncertas: V.Vyšniauskas ir J.Lopetaitė, Grupė "Misija".

18 val. Davido Hathaway (D.Britanija) mokymai.

21 val. Gospelo choro "Sounds in G" koncertas su G.Kilčiauskiene ("Pieno lazeriai") ir R.Ščiogolevaite.

Sekmadienis (spalio 11 d.)

14 val. Koncertas vaikams. Vaikų choras "Valio".

17 val. Roko opera "Prisikėlęs" (O.Vyšniauskas, V.Matačiūnaitė, V.Vyšniauskas, R.Urbietis, choras "Cantate Domino" ir kt.).

18 val. Davido Hathaway mokymai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų