Pereiti į pagrindinį turinį

Virtuozų koncerte abejingų nebuvo

2009-06-26 23:59
Priėmimas: V.Čepinskiui su G.Littera ir orkestro "Camerata Klaipėda" muzikantams po koncerto "Vasara tebūnie su muzika" teko ne kartą lenktis juos plojimais apdovanojusiai uostamiesčio publikai.
Priėmimas: V.Čepinskiui su G.Littera ir orkestro "Camerata Klaipėda" muzikantams po koncerto "Vasara tebūnie su muzika" teko ne kartą lenktis juos plojimais apdovanojusiai uostamiesčio publikai. / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Ovacijos ir šūksniai "Bravo!", "Super!" vainikavo Klaipėdos koncertų salės penktąjį koncertinį sezoną. Uostamiesčio publika liko sužavėta orkestro "Camerata Klaipėda" bei dviejų solistų virtuozų – Vilhelmo Čepinskio ir Gianluca’os Littera’os pasirodymu.

Tik du naujos programos "Vasara tebūnie su muzika" koncertai Lietuvoje – Pažaislio festivalyje ir Klaipėdos koncertų salėje – juose buvusiems klausytojams paliko neišdildomą įspūdį. Tiesa, "Camerata Klaipėda" su abiem solistais uostamiestyje koncertavo per pačias Jonines, gal todėl publikos nebuvo sausakimša, kaip Pažaislyje. Bet atėjusieji į koncertą Klaipėdoje buvo tikri geros muzikos gerbėjai, jiems nereikėjo priminti, kad nedera ploti tarp kūrinio dalių. Italas lūpinės armonikėlės virtuozas G.Littera ir smuikininkas V.Čepinskis su savo vadovaujamo orkestro muzikantais ne kartą lenkėsi klausytojams, dėkodami už dėmesį, šiltą priėmimą ir karštus plojimus. Negana to, publika išsireikalavo biso, ir liko su kaupu patenkinti visi – atlikėjai ir klausytojai.

Koncerto programa ir žavėjo, ir kėlė nuostabą – joje kuo puikiausiai derėjo pati įvairiausia muzika – nuo Antonio Vivaldi’o iki džiazo, nuo sudėtingiausių V.Čepinskio smuiko viražų iki netikėčiausių G.Littera’os lūpinės armonikėlės pasažų. Daug kam pirmąsyk teko girdėti, kaip lūpinė armonikėlė gali pakeisti smuiką (A.Vivaldi’o Koncerto dviem smuikams, styginiams ir basso continuo, a-moll RV 522 (op.3, Nr.8) versija smuikui ir lūpinei armonikėlei; Igorio Frolovo Divertismento dviem smuikams ir styginių orkestrui versija smuikui ir lūpinei armonikėlei) ar akordeoną (Astoro Piazzolla’os "Užmaršties" aranžuotė lūpinei armonikėlei ir styginiams). Antrojoje koncerto dalyje pagrojęs Gordono Jacobo Penkias pjeses lūpinei armonikėlei ir styginių orkestrui bei Jameso Moody’o "Toledo", G.Littera savo neįtikėtinu meistriškumu ir sunkiai suvokiama grojimo technika be išlygų užkariavo klausytojų simpatijas. O svečiui muzikuojant su smuikininku V.Čepinskiu, lūpinės armonikėlės ir smuiko solo virto stulbinamai paveikiu dviejų lygiaverčių atlikėjų, tikrų virtuozų muzikiniu dialogu.

Šiuo koncertu uostamiestyje orkestro "Camerata Klaipėda" koncertinis sezonas dar nesibaigė. Kaip pasakojo V.Čepinskis, vasarą jo vadovaujamas kolektyvas pakviestas į šlagerių festivalį Palangoje, grieš festivalyje Trakuose. Orkestro vadovas prasitarė, kad krizė pakoregavo gastrolių planus – šiemet koncertuoti tenka rečiau nei pernai. Bet vis tiek kitąmet "Camerata Klaipėda" ruošiasi į koncertinę kelionę po Italiją, ten vėl ketina muzikuoti su G.Littera. Lietuvoje daugiau bendrų koncertų su įžymiuoju italu kol kas neplanuojama.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų