Pereiti į pagrindinį turinį

Vokiečių trio atgaivins "Užburtąją fleitą"

2009-06-10 23:59
Kartu: prie vokiečių "Trio Avance" – C.Kriegbaum, J.Hustedto ir A.Hillerio – koncerte Nidoje prisijungs vargonininkė J.Landsbergytė, su šiais muzikantais susipažinusi prieš kelerius...
Kartu: prie vokiečių "Trio Avance" – C.Kriegbaum, J.Hustedto ir A.Hillerio – koncerte Nidoje prisijungs vargonininkė J.Landsbergytė, su šiais muzikantais susipažinusi prieš kelerius... / admin

Pajūryje svečiuojasi "Trio Avance" iš Vokietijos, surengsiantis koncertus Klaipėdoje ir Nidoje, kur prie jo prisijungs vargonininkė Jūratė Landsbergytė.

Uostamiestyje rytoj "Trio Avance" pristatys programą "Užburtoji fleita" ir daugiau...". Joje skambės kompozitorių Wolfgango Amadeuso Mozarto, Gioacchino Rossini’o, Antono Bernhardo Furstenau, Mario Castelnuovo-Tedesco, Pascalio Jugy kūriniai.

"Trio Avance" – tai fleitininkas Johannesas Hustedtas, altininkė Carolina Kriegbaum ir dešimtstyge gitara grojantis Andreasas Hilleris. Ši trijulė, kelianti sau aukščiausius meninius reikalavimus, keri klausytojų širdis puikiomis klasikinės, lotynų bei šiuolaikinės muzikos interpretacijomis. Kartu koncertuoti kaip "Trio Avance" jie pradėjo 1983-iaisiais, nuo tol spėjo įrašyti penkias kompaktines plokšteles.

Fleitininkas J.Hustedtas koncertavo festivaliuose, radijo ir televizijos projektuose kaip solistas bei kamerinių ansamblių narys. Tarptautiniu mastu yra vertinamos jo kompaktinės plokštelės, įrašytos "KOCH International", "SwissPan", "Guild-Music London/Zürich and Sargasso London" įrašų studijose. "Muzika man reiškia atvirumą naujiems keliams, nuolatinį augimą ir vystimąsi, kai bendraujama su klausytojais, bičiuliais muzikantais ir kompozitoriais", – teigė J.Hustedtas. Johannesas tarp lietuvių muzikų turi daug bičiulių, beveik kasmet koncertuoja Lietuvoje, jau porą kartų yra grojęs ir Klaipėdos koncertų salėje.

Altininkei C.Kriegbaum kamerinė muzika nuo pat vaikystės yra neblėstanti aistra. Ji groja "Helmuth Rillings Bach" kolegijoje Štutgarte (Vokietija) bei koncertuoja su Štutgarto radijo simfoniniu orkestru. Kita muzikantės aistra – tapyba. Ji rengia autorines tapybos parodas, o prieš dešimtmetį savo muzikinius pasirodymus papildė "gyvu" tapymu. "Strykas ar teptukas, gyvenimo pajautimas per ritmišką spalvų tėkmę, įvairių pavidalų tembrai visada yra pati nuostabiausia patirtis", – įsitikinusi Carolina.

Jos kolega gitaristas A.Hilleris išbandė save džiaze, "gyvoje" elektroninėje bei braziliškoje muzikoje. Dabar jis dar ir aranžuoja kūrinius, dirba redaktoriumi. Dešimties stygų gitara Andreasas groja nuo 1990-ųjų. Šios gitaros išskirtiniai bruožai – platus diapazonas (daugiau nei trys oktavos) ir savita grojimo technika. A.Hilleriui labai svarbu šio instrumento garso galimybės, todėl jis palaiko ryšį su viso pasaulio kompozitoriais, siekdamas praplėsti savo repertuarą. "Man muzika yra menas, kuris jaudina, emociškai įkvepia ir nukelia į naujas erdves", – yra sakęs A.Hilleris.

Vokiečių "Trio Avance" birželio 11 d. 18 val. koncertuos Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36), o vėliau įsilies į Vokiečių kultūros dienų programą – birželio 14 d. 17 val. muzikuos su vargonininke Jūrate Landsbergyte Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje (Pamario g. 43).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų