Pereiti į pagrindinį turinį

V.Romanovo šventėje – madingos revoliucijos nuotaikos

2009-01-17 09:00
V.Romanovo šventėje – madingos revoliucijos nuotaikos
V.Romanovo šventėje – madingos revoliucijos nuotaikos / Koncertas: Maskvos Didžiojo teatro baleto mestrai šoko populiariausių baletų ištraukas.

Vieno turtingiausių Lietuvos žmonių, verslininko Vladimiro Romanovo Senieji Naujieji metai prasidėjo nuo revoliucijos. Pirmąją nakties iš trečiadienio į ketvirtadienį minutę Vilniaus klube "Pacha" nebuvo fejerverkų, tostų, šampano taurių skambesio. Senieji Naujieji metai prasidėjo grožio gurkšniu.

"Scenoje – "RRevoliution!" – pranešė Maskvoje gyvenanti bardo Olego Ditkovskio dukra – aktorė Agnė Ditkovskytė, vilkėjusi, kaip ir modeliai ant podiumo, italo stilisto Alberto Zambelli vyrams ir moterims kurtos kolekcijos suknele.

Susirinko apie 1000 svečių

Lietuvos nacionalinis Operos ir baleto teatras. Penkios valandos prieš pusiaunaktį. Viduje – subtili, rafinuota prabanga. Besirenkančius svečius pasitiko arfomis grojančios merginos, Juozo Statkevičiaus kurtomis juodomis suknelėmis, raudonomis kojinėmis bei raudonomis skarelėmis pasipuošusios padėjėjos, "Moet Chandon" šampano taurės, raudonas kilimas.

Pažymėti Senuosius Naujuosius metus, pagerbti renginio šeimininką bei jo žmoną Svetlaną susirinko apie 1000 svečių. Tarp jų matėsi ir nemažai politikų – Seimo ir esamų bei buvusių Vyriausybės narių.

Pasivaišinę gėrimais bei aperityvais svečiai susirinko stebėti spektaklio.

"Labas vakaras", – lietuviškai ir angliškai pasisveikino renginio vedėjas Dalius Mertinas.

"Labas vakaras, aš labai jaudinuosi", – lietuviškai ir rusiškai kalbėjo įspūdinga J.Statkevičiaus kurta suknele pasipuošusi ir, pasak, neoficialių šaltinių, apie 20 tūkstančių eurų už vedėjos darbą gavusi A.Ditkovskytė.

Duoklė labdaros fondui

Ilzė Liepa, Nikolajus Ciskaridzė, Svetlana Zacharova. Tai buvo išskirtinis penkias "Auksines kaukes" gavusio Maskvos Didžiojo teatro žvaigždžių pasirodymas. Per 100 programos minučių perpildytoje salėje žiūrovai pamatė gražiausius solistų pasirodymus iš itin didelio pasisekimo sulaukusių baleto spektaklių "Spragtukas", "Bolero", "Gulbių ežeras", "Spartakas", "Pikų dama".

"Nešam!" – pamatęs tiesiogiai ekrane transliuojamo baleto pabaigą savo komandai tarė "La Provence" restorano direktorius Linas Garunkštis.

Audringais plojimais išlydėję baleto žvaigždes ir grįžę į Operos ir baleto teatro vestibiulį svečiai pateko tarp stalų su gurmaniškais, įmantriais vieno kąsnio sumuštiniais, karštais patiekalais, stipriaisiais, lengvaisiais gėrimais ir prancūzo konditerio Mathieu Philippe kūriniais iš ekologiškų produktų bei šviežių vaisių.

Svečius aptarnavo 40 padavėjų, maistą gamino 26 virėjai, buvo patiekta apie 10 tūkstančių vieno kąsnio sumuštinių, apie 3 tūkstančius karštų užkandžių ir kepsnių, 50 tortų ir dešimtys desertų.

Renginio svečiai apie 50 tūkstančių litų suma prisidėjo prie jaunųjų talentų rėmimo – Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“, kurio veikloje V. Romanovas dalyvauja šešerius metus. Nemažą sumą fondui skyrė pats Vladimiras.

"Visi – į "Pacha", – naktiniame klube, į kurį buvo organizuotas išvykimas taksi, pratęsti linksmybių persikėlė didžioji dalis svečių. Kai kurie net spėjo persirengti.

Modelis iš Švedijos grojo smuiku

Itin kokybiškos medžiagos – kašmyras, šilkas, oda. Prabangūs, rafinuoti laisvalaikiui skirti "RRevoliution" drabužiai kainuoja ne pigiau nei analogiško stiliaus "Gucci", "Prada" "Versace" bei kitų garsių mados namų drabužiai moterims ir vyrams.

Pirmą kartą Europoje pristatytos 2009-2010 metų rudens žiemos kolekcijos bei mados linijos "RRevoliution" vystytoja – V.Romanovo dukterėčia Julija Gončaruk į Vilnių atvyko lydima mados redaktorių iš Milano madų žurnalų, tarp kurių "Fashion Magazine", "Vogue Italia", "World Fashion Channel".

Seksualius, paslaptingus modelių žvilgsnius bei scenoje daugiausiai plojimų sulaukusio tamsiaodžio vyruko flirtavimą akimis kelioms minutėms pakeisdavo trumpute aukso spalvos suknele vilkėjusi elektriniu smuiku grojusi ilgaplaukė šviesiaplaukė švedė, buvęs žinomas modelis – Charlotte Crona.

Linksmybes tęsė latvių grupė "Brainstorm", rusiškai ir angliškai atlikusi ne tik savo, bet ir garsius pasaulio hitus. Po to prie didžėjaus pulto stojo "Dviračio šou" peliukas Mauzeris – Rimas Šapauskas.

Neoficialiais duomenis, dešimtą kartą V.Romanovo organizuojama šventė kainavo apie 3 mln litų.


Tikras gurmanų pokylis

Restoranų "La Provence" bei "Domm" meniu buvo patiektas ant molbertų. Keletas patiekalų, kuriais vaišinosi Senųjų Naujųjų metų svečiai:

Šaukštuose patiekta lašiša su skraidančios žuvies ikrais;

Rūkytas ungurys su prancūzišku delikatesu "foie-gras";

Antienos paštetas su trintomis žaliomis pistacijomis;

Tunas su sezamo sėklomis;

Fazanas su apelsinais ir kapotais kaštonais'

Ančių kepenėlių paštetas "foie-gras" su Pedro Ximeneso padažu;

Antienos pašteto triufeliai su džiovintų egzotinių vaisių trupiniais bei sezamo sėklomis;

Karališkos krevetės tempura tešloje, krevetės "buterfly" itališkuose džiūvėsiuose, aštuonkojai su saulėje džiovintais pomidorais:

Žaliosios alyvuogės, įdarytos sūriu su mėlynųjų Kongo bulvių traškučiu;

Kepti kiniški suktinukais "spring rolls" su daržovėmis;

Virtų aštuonkojų griežinėliai su šafrano muslinu;

Stumbrienos dešrelės su salierų muslinu,

Virėjo iš Ispanijos ypatingai ilgai virta veršiena su džiovintų baravykų padažu ir itališkais virtinukais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų