„X Faktoriaus“ dalyvis D. Berlinskas: tikiu, kad egzistuoja aukštesnė jėga

  • Teksto dydis:

TV3 muzikinis šou „X Faktorius“ kiekvieną savaitę žiūrovus prikausto neįtikėtinais pasirodymais. Visą savaitę projekto finalininkai intensyviai repetuoja ir ruošiasi nustebinti visko mačiusius. Jau sausio 1 dieną, pirmadienį,  žiūrovų laukia trečiasis „X Faktoriaus” finalas.

Pagalbos kreipiasi į Dievą

Projekto gerbėjus domina ne tik dalyvių pasirodymai, bet ir tai, ką jie veikia gyvenime, kokie yra išsijungus kameroms. Andriaus Mamontovo mokinys Danas Berlinskas žiūrovus jau spėjo papirkti savo nuoširdumu, miela šypsena ir gitara. Biržuose gyvenantis vaikinas šiais metais baigė mokyklą, tačiau niekur mokytis nestojo. Danas nusprendė, kad jo kelias yra muzika. Ši veikla vaikinui teikia didžiausią džiaugsmą.

Danas įsitikinęs, kad daugelyje gyvenimo situacijų jam padeda Dievas. Į jį „X Faktoriaus“ dalyvis kreipiasi ir sunkiausiomis savo gyvenimo akimirkomis, ir tada, kai nori už kažką padėkoti. Danas yra Lietuvos krikščionių bendruomenės – sekmininkų – pasekėjas. Prieš metus sekmininkai gavo Lietuvos valstybės pripažinimą. Dano giminaitis užima vieną svarbiausių vaidmenų sekmininkų bažnyčioje – yra pastorius. Visa Dano šeima priklauso sekmininkų bažnyčiai. Vaikino tėvai – svarbūs sekmininkų religinės bendruomenės nariai, ištiesiantys pagalbos ranką likimo nuskriaustiems žmonėms.

Stengiasi padaryti pasaulį gražesniu

Dano tėvai globojo tėvų neprižiūrimus, į vaikų namus patekusius vaikus. Keturis vaikus auginančioje šeimoje visuomet atsirasdavo vietos ir svetimiems vaikams. Du brolius ir seserį turintis Danas pasakoja, kad dėl tėvų sprendimo šiandien gali džiaugtis didele šeima. Buvę globotiniai jau turi savo šeimas, atvyksta į „X Faktorių“ palaikyti Dano su savo vaikais.

Būdamas vaikas draugams gėdydavausi pasakyti, kad esu bažnyčioje.

„Gyvenimas yra labai gražus, tik reikia patiems stengtis jį tokį padaryti. Tuomet Dievas atsilygina su kaupu. Nuo mažų dienų mane tėvai vesdavosi į sekmininkų bažnyčią. Ji nėra tokia ištaiginga kaip katalikų, o kur kas paprastesnė. Būdamas vaikas draugams gėdydavausi pasakyti, kad esu bažnyčioje. Tačiau vaikai daug ko gėdijasi. Vieni to, kad yra neturtingi, kiti, kad gyvena daugiavaikėje šeimoje... Niekada nesulaukiau patyčių dėl savo pasirinkimo. Aš visada elgiuosi su žmonėmis taip, kaip norėčiau, kad su manimi elgtųsi. Gal todėl mane priimdavo su mano pasirinktu tikėjimu. Pasaulyje yra tiek daug žmogaus protu nepaaiškinamų dalykų. Aš nesu religingas žmogus, aš tiesiog tikiu, kad egzistuoja aukštesnė jėga. Manau, kad kiekvienas žmogus turi tikėti kažkuo. Nes tas, kuris niekuo netiki, būna pasimetęs gyvenime, prislėgtas rūpesčių. Tarp krikščionių yra labai daug jaunų, veržlių, idėjų kupinų žmonių. Aš nesakau, kad mano tikėjimas yra pats geriausias. Visi žmonės turi teisę pasirinkti, kuo nori tikėti“, – sako Danas.

Patikėjo Dievu po ligos

Vaikinas pasakoja, kad patikėti Dievu jį privertė patirti išgyvenimai. Vaikinas sirgo sunkia liga ir tai, kad jam pavyko pasveikti, jis vadina stebuklu. Po stebuklingo pasveikimo Danas ėmė galvoti, kad šiame pasaulyje jis yra ne veltui. Melsdamasis Danas nekalba tradicinių maldų, o pasišneka su Dievu kaip su draugu. Padėkoja už tai, kad jį lydėjo sėkmė, paprašo, ko jam dar trūksta. Dažniausiai vaikinas prašo vidinės ramybės.

„Tikėjimas ir muzika man padėjo išsivaduoti iš ligos gniaužtų. Tikėjimas suteikia ramybę, paguodą, džiaugsmą, padeda ištverti sunkias emocijas. Tikėdamas, kad kažkas yra aukščiau už mus, rūpinasi mumis, galiu jaustis ramiau. Žinau, kad nuo manęs daug kas nepriklauso, nereikia jaudintis dėl daugelio dalykų. Kas turi įvykti, tas ir įvyks, o kas neturi – neįvyks“, – įsitikinęs jaunuolis.

Padėkos mokytojui

Prieš kelerius metus Danas net negalvojo, kad išdrįs užlipti į sceną. O štai šiandien vaikinas drąsiu žingsniu lipa į sceną, kur jį  kiekvieną kartą stebi šimtai tūkstančių akių. Ir už tai vaikinas yra dėkingas ne tik tikėjimui, maldai, bet ir savo mokytojui A. Mamontovui. „X Faktoriaus“ teisėjas šiuo metu yra svarbiausias žmogus vaikino gyvenime ir jis stengiasi iš jo išmokti kuo daugiau. Danas įsitikinęs – tokia proga pasitaiko kartą gyvenime ir ją reikia išnaudoti.

„Jis yra nuostabus žmogus ir pats geriausias mokytojas. Andrius turi paaiškinimą kiekvienai iškilusiai problemai, žino, kodėl jos atsiranda, ką daryti, kad jų neliktų ar kaip paversti jas teigiamais dalykais. Jis rūpinasi ir puikiai supranta mane, nereikalauja iš manęs to, ko žino, kad nepajėgsiu, tačiau neliepia daryti to, kas manęs nepriverstų tobulėti. Kiekvienas jam užduotas klausimas yra atsakomas labai išmintingai ir aiškiai. Ir visi patarimai nėra susiję tik su muzika, iš jo lūpų galima išgirsti daugybę gyvenimiškų istorijų, pasakojimų, patarimų, kurie drąsina judėti į priekį“, – sako Danas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių