Pereiti į pagrindinį turinį

Žaidimas su kareivėliais

2009-08-18 23:59

Moderniais specialiaisiais efektais besigiriančių Holivudo "blokbasterių" autoriai visai neslepia, jog jų produkcijos vartotojais tampa vis jaunesni žiūrovai.

Tai jau verčia rimtai susirūpinti. Nes dabar viso pasaulio ekranuose pasirodanti fantastinė veiksmo drama "Eilinis Džo. Kobros iškilimas" sukurta net ne pagal kompiuterinius žaidimus (ką dabar tokiu kinu nustebinsi?), bet pagal vaikišką žaislų kolekciją, kurią JAVbendrovė "Hasbro" išleido 1982–1994 m. Taigi, ir pagal savo "protinius gebėjimus" filmas rekomenduotinas visų pirma darželinukams.

Bet atrodo, kad tokio sąmonės lygio žmonių vis daugėja. Vien Amerikoje per pirmą savaitgalį norintys pažaisti su vaikiškais kareivėliais į kino teatrų kasas sunešė 56 mln. dolerių. Vadinasi, "suvaikėjimo" procesas ties šia riba tikrai nesustos.

Šio filmo režisierius Stephenas Sommersas jau seniai vadinamas popkorninio kino virtuozu. Jo pirmoji "Mumija" (1999 m.) buvo bent jau klasikinio siaubo filmo perdirbinys, o "Van Helsinge" (2004 m.) buvo girdėti Bramo Stokerio "Drakulos" atgarsiai, nors tai ir buvo devintas vanduo nuo kisieliaus.

Ką nors gera pasakyti apie "Kobros iškilimą" tikrai nelengva. Mūsų kino platintojai teigia, kad komercinio kino analitikai naują prabangųjį ekstravagantišką filmą gretina su neseniai matytais Michaelo Bay'aus "Transformeriais". Ko gero, daugiau nėra ko pridurti. Tokiame kine siužetas visai nereikalingas. Logika taip pat tik trukdo.

Geriausia šį filmą žiūrėti visiškai atsipalaidavus skaityti dar neišmokusio vaiko akimis. Tada akių nebadys beveik kiekvienoje scenoje juoką keliantys nesusipratimai, bet jie mirga taip greitai, kad susimąstyti tikrai nėra kada.

Kas nors net gali pasakyti, kad filmas kelia rimtą problemą: ką daryti, kad modernios karinės technologijos nepakliūtų piktadariams į rankas? Tokiems kaip airiška kiaule pirmuose filmo kadruose vadinamas Džeimsas Makalenas, kuris įsigudrino ginklus pardavinėti ir Prancūzijos karaliui Liudvikui XIII, ir jo priešams. Už tokį amoralų verslą 1641 m. Makalenas buvo nubaustas itin žiauriai. O mūsų laikais Makaleno vaikaitis taip ištobulino žmonių naikinimo metodus, kad akys raibsta nuo fantazijų. Jas kompiuterinių efektų specialistai iliustruoja taip, kad už savo darbą nusipelno "Oskarų". Daugiau filmo autoriai, matyt, ir neplanavo.


"Eilinis Džo. Kobros iškilimas" ("G.I. Joe: The Rise of Cobra") *

Fantastinė veiksmo drama. JAV, 2009 m. Rež. S.Sommersas. Vaidina Christopheris Ecclestonas, Josephas Gordonas-Levittas, Sienna Miller, Channingas Tatumas, Dennis Quaidas.

veiksmas 2

humoras 0

įtampa 2

erotika 0

siaubas 2

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų