Pereiti į pagrindinį turinį

Žaismingame orkestre - kartų lygybė ir vienybė

2009-02-27 09:00
Žaismingame orkestre - kartų lygybė ir vienybė
Žaismingame orkestre - kartų lygybė ir vienybė / Diena Media nuotr. Pozicija: "Koncertai vaikams neturi būti kažkokia išimtis ar ypatingas įvykis, juk vaikai yra lygiai tokie pat žmonės, kaip ir mes, suaugusieji, tik mažesni", – mano dirigentas M.Piečaitis.

Nuotaikingą koncertą visai šeimai su Klaipėdos kamerinio orkestro muzikantais parengė linksmuolis dirigentas Mindaugas Piečaitis. Jie rytoj klaipėdiečiams pristatys dar negirdėtą ir neregėtą itin spalvingą edukacinę programą, kurią pavadino "Žaismingos muzikos orkestru".

Šiuo metu Vokietijoje gyvenantis ir dirbantis dirigentas bei pedagogas M.Piečaitis yra inicijavęs ir dirigavęs daugybę simfoninių koncertų vaikams, vedęs meistriškumo kursus moksleiviams bei mokytojams. Pasak dirigento, šiais projektais jis pabrėžtinai siekia "vaikų ir suaugusiųjų lygybės bei teisės į meną".

M.Piečaičio įsitikinimu, būtina ištrinti ribą tarp suaugusiųjų ir vaikų, dirigento tikslas priminti suaugusiesiems, kad viską, ką jie šiandien turi, kai jie buvo vaikai, jiems davė tuometiniai suaugusieji, kuriems nebuvo tas pats, kas liks po jų...

Iškalbingas naujos programos pavadinimas žada neįprastą "Žaismingos muzikos orkestro" skambesį. Skambės ne tik įprasti, bet ir negirdėti, net specialiai pagaminti "instrumentai" (pvz., švitrinio popieriaus kaladėlės), kuriais gros koncerto dalyviai Klaipėdos E.Balsio menų gimnazijos bei Vydūno vidurinės mokyklos auklėtiniai. Solo partijas atliks moksleivė Jonė Girdzijauskaitė (mokytoja Onutė Malinauskienė), gimnazistai Elvyra Kvecytė ir Matas Ligeika (mokytojai Kristina Kupšienė ir Vaida Vaičaitytė). Koncerte taip pat muzikuos "Dainų dainelės" konkurso laureatas – Vydūno vidurinės mokyklos mergaičių vokalinis ansamblis (mokytoja Ingrida Bertulienė) bei žaismingų instrumentų orkestras, kurį ruošia pats mokyklos direktorius Arvydas Girdzijauskas.

Ekrane demonstruojant žaismingas kūrinių partitūras, skambės kompozitorių E.Griego, G.Faure’ė, A.Vivaldi’o, L.Andersono, L.Bocherini’o kūriniai. Koncertą ves muzikalusis teatro ir kino aktorius Irmantas Jankaitis, be kita ko, lietuviškai įgarsinęs vaikų pamėgtus filmus "Šrekas trečiasis", "Kung fu panda" ir "Vėžliukai ninzės".

Koncerto klausytojai taip pat bus kviečiami kartu muzikuoti. Šiam tikslui rengėjai prašo atsinešti po puodelį ir arbatinį šaukštelį.

"Žaismingos muzikos orkestro" koncertas – šeštadienį 15 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų