Pereiti į pagrindinį turinį

Žemaičių šeimoje – laukta princesė

2009-06-27 23:59
Būrys: daugiavaike šeima tapę Skarbaliai kol kas mėgaujasi vasara Klaipėdoje, tačiau jau kurpia ir išvykos planus.
Būrys: daugiavaike šeima tapę Skarbaliai kol kas mėgaujasi vasara Klaipėdoje, tačiau jau kurpia ir išvykos planus. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Neseniai dukters susilaukusiems Aelitai ir Egidijui Skarbaliams nepavyko pasiekti, kad mažylės gimimo liudijime atsirastų įrašas apie žemaičių tautybę. Visgi pora pasiryžusi mergaitę auklėti taip, kad ji žinotų savo šaknis.

Galima neabejoti, kad mažosios Skarbaliūtės pirmieji žodžiai bus ištarti žemaitiškai. E.Skarbalius ne be pasididžiavimo tvirtino pats pasirūpinsiąs, kad dukters žodynas būtų gražus ir turtingas.

Ponia Aelita atviravo jau pajutusi, kad mažoji Saulė – tikra tėčio numylėtinė ir lepūnėlė. Mergaitė pasaulį išvydo birželio 7-ąją. "Dar nėštumo viduryje pajuokaudavau, kad įteiksiu vyrui ypatingą dovaną Tėvo dienos proga", – šypsojosi jauna mama.

Nors medikai porai buvo išpranašavę mergaitę, klaipėdiečiai nepuolė iš anksto pirkti rožinių suknelių. "Neskubėjome, nes juk visokių staigmenų gyvenimas gali pateikti. Vis dėlto net numanyti negalėjau, kad taip džiaugsiuosi gimus dukrai. Turbūt kiekvienai mamai reikia mergaitės. Jau dabar įsivaizduoju, kaip kartu gražinsimės ir pirksime sukneles. Vyras garsiai nekalbėdavo, kad norėtų dukters, tačiau žinau – apie tai pasvajodavo", – kalbėjo A.Skarbalienė.

Ponia Aelita neslėpė, kad nėštumas nešykštėjo išbandymų, penkis kartus teko gultis į ligoninę. Netgi į gimdymą moteris vyko ne iš namų – prieš tai savaitę buvo globojama medikų.

Dabar ir mama, ir mažylė jaučiasi puikiai. Kai prireikia pagalbos, sesutę mielai pasūpuoja ir pašnekina jos broliai Vilius ir Vismuntas.

Danguje besiritinėjanti saulė šeimai neleidžia nustygti namuose. "Jau sukasi mintys apie trumpą išvyką kur nors Lietuvoje. Su sūnumi Vismuntu irgi panašiai buvo – jau po dviejų savaičių prasidėjo mūsų "gastrolės". Neabejoju, kad mažyliui tai tik į naudą", – teigė A.Skarbalienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų