Žinomi žmonės apie protestuotojus prieš „Kaunas Pride“: pažiūrėkite į jų veidus

  • Teksto dydis:

Šeštadienį „Kaunas Pride“ eitynėse Kaune dalyvavo apie 2 tūkst. žmonių. Čia neišvengta ir nemalonumų: skriejo užgaulūs žodžiai, kiaušiniai, taškėsi alus. Policija skelbia apie du asmenis, patyrusius sužalojimų po eitynių, taip pat pradėti penki ikiteisminiai tyrimai. Savo nuomonę apie vykusias LGBT eitynes ir į ją susirinkusius agresyvius ar nekultūringus asmenis išsakė kai kurie žinomi žmonės.

Palaikymą LGBTQ+ bendruomenei išreiškė nuomonės formuotojai Agnė Kulitaitė, Naglis Bierancas, ekonomikos bei inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Manau, kad tai yra nuostabi šventė, eisena. Labai gera ir graži diena Kaunui“, – žurnalistams iš karto po eisenos kalbėjo A. Armonaitė.

Ekonomikos ir inovacijų ministrė laikosi pozicijos, kad pareigūnai padarė nuostabų darbą užtikrinant dalyvių saugumą. Nuotaikos politikei nesugadino ir iš oponentų į ją renginio metu paleistas kiaušinis.

„Gavau kiaušinį į nugarą, bet tai nieko tokio“, – tikino Laisvės partijos pirmininkė.

„Pažiūrėkite į veidus tų, kurie rodė agresiją LGBTQ+ eisenai. Tada į tų, kurie taikiai sau praėjo Laisvės alėja. Man labai aišku, į kuriuos norėčiau būti panašesnė. Ar čia apie išvaizdą? Ne. Gali būti nors ir grožio etalonas. Čia apie tą išraišką, lyg panosėje  šūdas kabėtų“, –  feisbuke rašė „Užkalnio žurnalo“ redaktorė Fausta Marija Leščiauskaitė.

Apie situaciją pasisakė ir humoristas Haroldas Mackevičius, paviešinęs iškalbingą nuotrauką. „Proginis manikiūras demonstruojasi“, – trumpai šalia protestuotojos, rodančios necenzūrinius gestus, komentavo žinomas vyras.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Ši moteris, kaip ir kiti, rodantys necenzūrinius gestus, į akis krito ir Skirmantui Malinauskui.

„Skaičiau feisbuke, kad Kaune susirikino daug iškrypėlių. Iš nuotraukų matau, kad jie tarpusavyje bendrauja štai tokiais ženklais. Pasigooglinau, lyg ir kažkas apie santykiavimą. Viskas suprantama, dabar mitingai prie Seimo vyksta už laisvę rinktis, darykit jūs, ką norit, bet kam taip demonstruotis?“ – dėstė videotinklaraštininkas. 

Grupės „8 kambarys“ narys Deividas Alejūnas neslėpė nusivylimo dėl užgaulių žodžių.

„Kaune eitynės – gražios, taikios, spalvingos. Aplink sustoję nulinio intelekto žmonės „iš po vakar“ rėkia „gėda“ „p*&@rai“, „smirda šūdais“, „šikniniai“. Ir įdomiausia, kaip jie džiaugiasi surėkę kažkokį žodį, o jei dar parėkia kiti kartu, o, dieve, kokios šypsenos šachmatinės pasimato, kokie šaunuoliukai, išradėjai, mažieji mamos genijai, sugalvoję įžeidžiantį šūkį. Bet juk čia jų laimės akimirka, nepaisant to jie daugiau nelabai ką ir teturi. Gaila. Gėda“, – rašė D. Alejūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesupratau,

Nesupratau, portretas
kas čia tokie "žinomi" ir ką jie tokio padarė Lietuvai, kad būtų žinomi. Paprasčiausia didybės manija, kaip ir vienam Laisvės partijos nariui

but eje

but eje  portretas
praeje ir dzin visiem bet ne reik islyst ir duot jiem demesio kam ? ignoruokit matys kad nieks i juos neziuri nebesisklaidys daugiau . kuo daugiau gauna demesio tuo labiau rodytis nori paprasta ner demesio ir nereiks isisdirbinet pa,meginkit ignoruot

Jo jo

Jo jo portretas
Gyvename laisvoje Lietuvoje, kokius gestus, replikas laidyti kiekvienas sprendžia pats. Toks kaip užkalnis, moka piršti tik savo nuomonę.
VISI KOMENTARAI 85

Galerijos

Daugiau straipsnių