Šį penktadienio vakarą 19.30 val. jau septintąjį kartą iš eilės nugriaudės „Maisto banko“ ir LNK kanalų grupės labdaros koncertas „Pasidalink“. Kasmetinis renginys sulaukia vis daugiau visuomenėje žinomų žmonių dėmesio. Žiūrovams puikiai pažįstamos pramogų pasaulio šeimos sutiko įsileisti filmavimo kameras į savo virtuves, dalijosi firminiais šeimos receptais, vaikystės prisiminimais ir gamino savo mėgstamiausius saldumynus, kurie nukeliaus tiesiai ,,Maisto banko“ paramos gavėjams.
„Radistų“ dueto narys, populiarus didžėjus J. Nainys kartu su žmona Simona nepasiturintiems kepė šeimoje itin mėgstamus kokosinius sausainius. Tiesa, Jonas nėra dažnas svečias virtuvėje ir paprastai maisto gaminimas gula ant žmonos pečių. ,,Aš čia dėl grožio. Kaip visada“, – juokavo Jonas, tačiau klusniai plakė kiaušinių baltymus ir vykdė kitus Simonos nurodymus.
„Prašyti pagalbos nėra koks nors žeminantis dalykas. Nesvarbu, ką valgysi: varlių šlauneles ar sriubą, iš nieko išvirtą, kur kas svarbiau, kas tavo širdy. Jei tu šiandien jauti nepriteklių, rytoj gali viskas būti kitaip. Ir gal tu pats jau galėsi padėti kitam“, – paramos gavėjus drąsina S. Nainė ir siunčia jiems savo firminių kokosinių sausainių, kurie jai pačiai asocijuojasi su laiminga vaikyste.
Šokėjo, TV laidų vedėjo Tado Rimgailos įsimintiniausias vaikystės skonis – šaldyti ananasai. Tadas prisimena, kad tai buvo dar „didžiojo deficito“ laikai ir gauti ananasų buvo be galo sudėtinga. „Juos tėvai tirpdydavo ant radiatoriaus, kad vaikams šventės būtų kuo įspūdingesnės“, – pasakoja Tadas, kuris kartu žmona Liucina, kepyklėlės įkūrėja, su žiūrovais dalinsis imbierinių sausainių receptu. Liucina pamena, kad skaniausias jos vaikystės desertas buvo bandelė už tris kapeikas, pertepta plonu sviesto sluoksniu ir apibarstyta cukrumi. Tą skonį ji pamena ir šiandien.
Visai kitokiais vaikystės prisiminimais dalijosi žinomas operos solistas Eduardas Kaniava, kuris kartu su žmona Barbora mielai prisijungė prie „Pasidalink“ renginio. Šeima save vadina pokarinukais, kai pagrindiniai maisto produktai buvo džiūvėsiai, bulvės ir morkos, o obuolienė – pats didžiausias gardumynas.
„Mes galėtume daugiau pagarbos skirti maistui ir jo pasidalinimui. Nebūtinai tu turi pamatyti žmogų ištiesta ranka, labai svarbu, kad tu pamatytum jo akis, suprastum, kad jam reikalinga pagalba. Prašyti nėra lengva, mes patys galim žengti pirmąjį žingsnį“, – kartu su žmona gamindamas firminę šeimos obuolienę dalintis ragino E. Kaniava.
Paaukoti „Maisto bankui“ galima jau dabar skambinant trumpuoju numeriu 1343 (auka 2 eurai) arba internete www.maistobankas.lt/paremk.
Naujausi komentarai