A. Žiurauskas sukasi darbų pasiutpolkėje

"Mes visi medžiosime brangakmenius ir pasižiūrėsime, kas iš mūsų yra sąžiningas žmogus", − išduoda 11-ąjį serialo "Moterys meluoja geriau" sezoną režisavęs aktorius Andrius Žiurauskas. Jis šiandien atsidavęs galybei skirtingų veiklų, todėl juokauja, kad bene didžiausią laisvo laiko dalį praleidžia automagistralėje tarp Kauno ir Vilniaus.

Klasikinis scenarijus

Prie TV3 televizijos serialo "Moterys meluoja geriau" komandos A.Žiurauskas prisijungė septintame sezone. Dabar serialas skaičiuoja vienuoliktą. "Labai smagu, kad ne man, o scenaristams tenka sukti galvą. Aš tik gaunu lapus ir džiaugiuosi, kokie jie šaunuoliai – pridėję naujų prieskonių, sukuria naują siužetą, naują kokybę, naują pramogą", − sako serialo režisierius.

"Šiemet grįžome prie formato, nuo kurio pernai buvome truputėlį pabėgę – vėl sugrįšime prie situacijų, prie kvailų nutikimų, prie kriminalo ir tikrojo "Moterys meluoja geriau" siužeto", − žada jis.

Pasak A.Žiurausko, intriga bus išlaikyta iki pat sezono pabaigos. "Viskas suksis aplink brangių daiktų paieškas, vagystes, slėpimus ir intrigas, kokių gali atsirasti tikriausiai kiekvienoje šeimoje, kurioje atsiranda brangakmenių. Daug klasika tapusių kūrinių yra apie tai, kaip giminės tampa konkurentais ir varžovais, kalbai pakrypus apie tikrus ar tariamus brangakmenius", − primena jis.

"Grįžo ir matyti veidai − ir Ugnė, ir Marius, ir Ramūnas, kuris buvo trumpam pasitraukęs. Atsirado naujų veidų. Mes visi medžiosime brangakmenius ir pasižiūrėsime, kas iš mūsų yra sąžiningas žmogus. Su vyrais gal lengviau, o moterys meluoja geriau, jos didesnės išdavikės ir paleistuvės", − pajuokauja serialo režisierius.

Ne tik vaikams

Šiandien A.Žiurauskas dirba prie daugybės projektų ir yra toks užimtas, kad didžiąją laisvo laiko dalį sako praleidžiantis kelyje tarp Kauno ir Vilniaus. "Šiuo metu "Domino" teatre statau spektaklį "Alkoholio biblija", vis dar režisuoju televizijos serialą "Turtuolis vargšas", turiu daugiau televizijos projektų, režisuoju naujametinį spektaklį Kauno lėlių teatre, čia ruošiuosi dar vienam pastatymui kovo mėnesį, ruošiamės ir "Žalgirio" sezonui, galvojame, ką įdomaus parodyti žiūrovams. Visa tai yra mano režisūriniai darbai, dar lieka mano vaidyba Kauno lėlių teatre ir "Domino" teatre", − dalijasi jis.

Vėl sugrįšime prie situacijų, prie kvailų nutikimų, prie kriminalo ir tikrojo "Moterys meluoja geriau" siužeto.

Lėlių teatras A.Žiurausko gyvenime užima ypatingą vietą − čia jis daug metų režisavo spektaklius, kūrė vaidmenis, užėmė ir direktoriaus pareigas. "Į teatrą atėjau 1996 m. rugsėjo 1 d. visiškai netyčia, tuo metu buvau nusprendęs, kad būsiu lietuvių kalbos mokytojas, įstojau į tuometinį Pedagoginį universitetą, Vilniuje mokiausi antrame kurse. Bet, matyt, man teatro labai trūko ir kaip tik pasiūlė dalyvauti atrankoje. Be jokio aktoriaus diplomo dalyvavau improvizuotame konkurse ir buvau priimtas į darbą. Niekada negalvojau, kad dirbsiu lėlių teatre. Po daugybės metų pabaigiau lėlių teatro režisūrą, esu režisavęs ne vieną spektaklį. Ir kai manęs klausia, ar aš dar teatre, atsakau: "Visų pirma – aš teatre", − sako Andrius.

Aktorius ir režisierius neslepia nusivylimo, kad žmonėms Lietuvoje vis dar reikia įrodinėti, jog lėlių teatras skirtas ne tik vaikams. "Lietuvos lėlių teatruose ne kartą bandyta pastatyti spektaklius suaugusiems, tačiau jie vis tiek ateina su vaikais, kuriuos dar maitina krūtimi, ir sako: "Taigi čia lėlių teatras." Kai tu aiškini, kad yra siužetas, tekstas, idėja, mintys, kurios vaikams – per anksti, nekalbant apie tai, kad jie nesupras, jie gali išsigąsti, tėveliai nusišypso ir atsako: "Jis jau didelis." Tada šiek tiek nuleidi rankas, todėl nenorėčiau kurti lėlių teatro tik vaikams", − atvirauja A.Žiurauskas.

"Labai džiaugiuosi, kad mano paskutiniai spektakliai, kaip "Užburtas kalnas" ar "Molinis sapnas", turi dvi puses − viena pusė yra vaikams ir yra pamušalas, kuris skirtas pamąstyti ir suaugusiesiems. Kada nors mūsų lėlių teatras modifikuosis ir mes turėsime normalų repertuarą suaugusiesiems", − neabejoja jis.

Užsienio aikštelėse

A.Žiurauskas vaidina ir užsienio kūrėjų filmuose. "Kasmet atsiranda koks nors projektukas, kuriame dalyvauju. Bet yra tokie vieno ar pusantro sakinio vaidmenys, todėl nežinau, ar labai verta apie juos kalbėti, kai esi trečias už pagrindinio ir pasakai: "Jums laiškas" arba "Valgyti paruošta". Bet iš didesnių darbų tai tikriausiai galėčiau paminėti japonų projektą, kuriame kartu su Dariumi Meškausku ir Donatu Šimukausku keliavome į Maltą, ten gyvenome keliolika dienų, filmavomės filme "Debesys virš skardžio" (angl. "Clouds above the slope"), pastatytame pagal japonų istorinį etapą", − pasakoja aktorius.

Daugybei lietuvių paliko įspūdį faktas, kad A.Žiurauskas, Dalia Michelevičiūtė ir Marius Repšys Norvegijoje filmavosi seriale "Lilehameris", kurį rodė ir Lietuvoje. Aktoriai filmavosi trečiame sezone, vaidino lietuvius banditus.

"Dabar laukia labai įdomi suomių produkcija, pavadinimu "Bulvės" (angl. "Potatoes") − bent jau dabar taip pavadinta, nežinau, kokiu pavadinimu pasirodys ekranuose. Labai keistas ir įdomus scenarijus, kuriame susipina absurdas, šių laikų mintys su viduramžių siužetais. Vaidinsiu budelį, kuris kalbės suomiškai. Reikia išmokti kelias frazes suomiškai, ir kol kas tai yra labai sunki užduotis", − šypteli jis.

15 metų su "Žalgiriu"

A.Žiurauskas ne kartą yra sakęs, kad režisuoti – sunkiau, nei vaidinti. "Kai režisuoji, esi atsakingas už kiekvieną − kuris maitina, kažką veža, ir svarbiausia – finalinį produktą. Tu niekada nepasakysi, kad kažko neturėjai, kažkas nepavyko. Režisierius − ar jis dirbtų teatre, ar kine − atsako už finalinį produktą. Ta atsakomybė išties labai slegia", − neslepia savo kailiu tai nuolatos patiriantis režisierius.

"Kai tu esi aktorius, suki galvą tik dėl vienos penkiasdešimtosios, kiek galvą suka režisierius. Žinoma, jei turėtum labai sunkų psichologinį vaidmenį, turbūt nebūtų lengva. Jokiu būdu nenoriu nuvertinti aktoriaus darbo − jie yra stebukladariai", − pabrėžia jis.

Talentingas aktorius ir režisierius Kauno "Žalgirio" sirgaliams puikiai pažįstamas ir kaip penkiolika metų kartu praleidęs komandos balsas. "Labai džiaugiuosi, kad mačiau visokį "Žalgirį". Mačiau ir nuopuolių, ir pakilimų, ir Vladimiro Romanovo "Žalgirį". Labai labai džiaugiuosi, kad ir šią akimirką esu su "Žalgiriu", nes jis yra ypatingame pakilime", − neabejoja jis.

Šunys ir sportas

Kai po darbų maratono lieka laisvo laiko, Andrius su mylimąja Emilija vedžioja savo du puikius šunis. "Kartais net važiuojame į šunų bėgimo varžybas. Su Emilija gyvename nuo kelionės iki kelionės. Tai yra mūsų laikas, kai nereikia galvoti apie rytojų", − užsimena jis.

"Mes su Emilija pastaruoju metu dar ir sportuojame, mus labai džiugina, kad galime kiekvieną savaitę turėti tris keturias treniruotes. Šiandien turbūt pasiekiau savo gyvenimo rekordą, nes pastarąjį kartą tokį ilgą krosą − gal daugiau nei 6 km − nubėgau mokyklos laikais. Tegul žmonės negalvoja, kad aš ruošiuosi maratonui − ir pastoviniuoju, ir palinguoju, ir nusišnypščiu, ir nusikeikiu. Tai nebuvo lengva, bet aš tai padariau ir tai mane labai džiugina", − rezultatais dalijasi A.Žiurauskas.

"Moterys meluoja geriau" – pirmadieniais–ketvirtadieniais 20.30 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių