Žmoną siekti karjeros skatinęs S. Urbonas: mane vadino „boba“ ir namų šeimininke

  • Teksto dydis:

Simonas Urbonas ir Ieva Kačinskaitė-Urbonienė – gerai pažįstama pora Lietuvos žmonėms. Ji – viena jauniausių Lietuvos politikių, o jis vadinamas tobulu vyru, leidęs žmonai įgyvendinti savo profesines svajones ir pats namuose likęs auginti tris vaikus.

Šį antradienio vakarą, 20 val., per LNK, „Bus visko“ laidoje – jaukus interviu apie tai, kaip tradicinės šeimos vaidmenimis apsikeitusi pora surado tobulą modelį, leidžiantį jiems būti pilnaverčiais partneriais.

Tačiau būta ir sudėtingų akimirkų, motinystės atostogas į darbą iškeitusi Ieva prisimena: „Kaip tik prasidėjo rinkimų kampanija į Europos Parlamentą, aš labai daug važinėjau į užsienį. Būdavo toks laikotarpis, kai mane pasiimdavo 7 val. ryto, o grąžindavo 9 val. vakare. Tris savaites savo vaikus matydavau tik miegančius. Prisipažinsiu, tai buvo pats skaudžiausias periodas. Aš atsisėsdavau prie lovytės ir tiesiog tyliai verkdavau“.

Sprendimas gyventi kitaip nei dauguma šeimų turėjo savo kainą ir dėl aplinkinių reakcijų. Ir nors šiandien pora į tai išmoko nekreipti dėmesio, pati pradžia buvo nemaloni. Mat išgirdę, kad moteris dirba, o vyras namuose augina vaikus, aplinkiniai nesikuklindavo ir šią situaciją palydėti replikomis.

Simonas prisimena – ne kartą sulaukęs itin kandžių komentarų. „Vadino boba, namų šeimininke, bet skaudžiausia buvo, kai rašė, kad aš neva išlaikytinis ir savo šeimai neatnešu jokių pinigų. Man buvo labai skausminga kaip vyrui, nes aš niekada negyvenau iš savo žmonos. Visą laiką turėjau firmą, kurioje gaudavau dividendus, visą laiką turėdavau įvairių projektų. Šiuo metu visiškai gyvenu iš „Instagram“ ir negalėčiau sakyti, kad Seime žmonės uždirba daugiau nei aš“.

Šiandien Simonas be galo populiarus socialiniuose tinkluose ir už jų ribų – dalyvauja konferencijose, skaito paskaitas ir yra tikras įkvėpimas. Nors Simonas daug simpatijų ir palaikymo sulaukia iš mamų, deja, bet ne visiems tėčiams jis patikdavo, dažnai sulaukdavo ir piktesnių laiškų. Tačiau vyras supranta jų kilmės priežastis, o kalbėdamas apie savo pasirinktą vaidmenį šeimoje yra dėkingas sudėtingai vaikystei.

„Kažką gražaus įdedu ar parašau apie vaikus, o moterys ima taginti savo vyrus komentaruose. Ir aš galvoju – kad tai yra didelis pažeminimas vyrui, todėl prašydavau to nebedaryti. Nes mes visi gi skirtingi. Aš užaugau be tėčio, todėl susiformavau visiškai kitokį požiūrį į tėvystę. Bet jeigu būčiau turėjęs tėtį, kuris nuolatos dirba, gal aš būčiau kitaip elgęsis. Todėl kartais galvoju – esu apdovanotas, kad mano tėvai išsiskyrę, ir kad galėjau pakeisti tą požiūrį“, – šį antradienio vakarą, 20 val., LNK laidoje „Bus visko“ kalbės žmoną į darbą išleidęs ir vaikus prižiūrintis S. Urbonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių