Pereiti į pagrindinį turinį

Žolinės be žolės: kitokia šventė su gospelo regio grupe „Christafari“

2016-08-09 11:35
DMN inf.

Šių metų rugpjūčio 13–15 dienomis į Lietuvą atvyksta garsiausia gospelo regio muzikos grupė „Christafari“.

Organizatorių archyvo nuotr.

27 metus gyvuojantis kolektyvas iš JAV jau aplankė daugiau kaip 60 valstybių, o šią vasarą, turo Europoje metu, grupė dalyvaus renginiuose „Žolinės be žolės“ bei surengs įspūdingus koncertus Klaipėdoje ir Vilniuje.

Ilgąjį savaitgalį visi poilsiautojai ir pajūrio gyventojai yra kviečiami atvykti į LCC universiteto koncertų salę Klaipėdoje, kur šeštadienį, rugpjūčio 13 d. 19 val. įvyks pirmasis grupės koncertas mūsų šalyje.

Ilgojo savaitgalio kulminacija – tai pirmadienį švenčiamos Žolinės, kurios daugeliui svaigintis mėgstančių lietuvių yra tapusios „žolės“ rūkymo švente. Netgi dauguma regio atlikėjų ir šio muzikos stiliaus gerbėjų neįsivaizduoja savo gyvenimo be marichuanos. Kolektyvas „Christafari“ šioje subkultūroje „plaukia prieš srovę“ ir savo gyvenimo būdu demostruoja, kad švęsti galima ir be kvaišalų.

Taigi, visi norintys įsitikinti, ar įmanoma linksmintis regio muzikos ritmu nevartojant „žolės“, rugpjūčio 15 d., pirmadienį, 19 val. yra kviečiami į Vilniaus mokytojų namų Vasaros terasą, kur grupė iš JAV surengs įspūdingą koncertą.

Visame pasaulyje pardavę daugiau nei pusę milijono albumų, „Christafari“ yra visų laikų populiariausias gospelo regio muzikos kolektyvas. 2013 metais išleistas albumas „Reggae Worship: A Roots Revival“ (Lion of Zion Entertainment), pasiekė pirmąją vietą „Billboard Reggae Albums“ topuose.

Bet „Christafari“ yra daugiau nei muzikos novatorių grupė. Jie patys save vadina „musicianaries“ (liet. „muzikantionieriai“ = muzikantai + misionieriai), kurie, naudodami unikalų tradicinio roots ir šiuolaikinio dancehall reggae mišinį, skelbia viltį tamsiame bei apkvaitusiame pasaulyje.

Lietuvoje grupė į sceną lips aštuoniese – Markas Mohras (vokalistas ir grupės lyderis), Avionas Blackmanas (bosinė gitara, vedantysis vokalas), Obie Obien (solo gitara), Solomonas Jabby (vokalas, gitara), Jacquie Gaviria (saksofonas), Joyce Medina (pritariantys vokalas), Justinas Nalimu (klavišiniai), Alexas Avila (mušamieji).

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų