Pereiti į pagrindinį turinį

L.Linkevičius siūlo ministerijose įvesti naujas pareigybes

2013-06-29 12:22
L.Linkevičius siūlo ministerijose įvesti naujas pareigybes
L.Linkevičius siūlo ministerijose įvesti naujas pareigybes / A. Ufarto/ BFL nuotr.

Tarptautiniams klausimams koordinuoti užsienio reikalų ministras socialdemokratas Linas Linkevičius siūlo Užsienio reikalų ministerijoje (URM) ir Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) įvesti politikos direktorių pareigybes.

Atitinkamas Valstybės tarnybos įstatymo pataisas teikiantis ministras teigia, kad tokios pareigybės yra visų Europos Sąjungos ir NATO valstybių užsienio reikalų ir gynybos ministerijose, o Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai (ES) metu vyks gynybos politikos direktorių bei politikos direktorių susitikimai.

Pasak L.Linkevičiaus, politikos direktoriaus pareigybė susijusi su intensyviu aukšto lygio atstovavimu užsienyje, specifinių darbotvarkės klausimų kuravimu. Politikos direktoriaus pareigybes ES ir NATO valstybių užsienio reikalų ir gynybos ministerijose užima aukšto lygio pareigūnai, atsakingi už tarptautinės politikos formavimą ir koordinavimą.

Ministras siūlo, kad dėl politikos direktoriaus pareigybės svarbos, URM ją galėtų užimti diplomatas, ne mažiau nei tris rotacijas atstovavęs Lietuvai, gynybos politikos - pareigūnas, turintis vadovaujančio darbo patirties Lietuvos atstovybėse prie tarptautinių organizacijų ar institucijų bei turintis ne mažesnę kaip 10 metų darbo patirtį gynybos politikos ir tarptautinių ryšių srityje.

Pataisos aiškinamajame rašte teigiama, kad jai įgyvendinti papildomų valstybės biudžeto lėšų nereikės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų