Aktyviau praneša apie rinkimų pažeidimus: policija pradeda vis daugiau tyrimų

Policija sekmadienį pradėjo keturis  tyrimus dėl galimų pažeidimų per savivaldos rinkimus, dar septyni pradėti prieš balsavimą sekmadienį.

Iš viso per savivaldos rinkimus šiemet pradėta 11 ikiteisminių tyrimų. Palyginti su 2015 metais vykusiais rinkimais, ikiteisminių tyrimų yra beveik tris kartus mažiau – tuomet pradėti 35 ikiteisminiai tyrimai.

Sekmadienį dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise tyrimai pradėti Raseinių, Švenčionių rajonuose bei Kalvarijos savivaldybėje.

Policija taip pat tiria galimą šmeižtą per rinkimus – socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje, įtariama, meluota apie perkamus balsus Žemaičių Naumiestyje.

Penktadienį gauta informacijos, kad Raseinių rajone, Kalnųjų miestelyje, prie parduotuvės renkasi žmonės, jie automobiliu vežami išankstiniam balsavimui. Šiems žmonėms esą nurodyta, už ką balsuoti, žadėtas 10 eurų užmokestis.

Policijos departamentas pranešė, kad surinkus papildomai duomenų, sekmadienį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teise.

Dar vienas ikiteisminis tyrimas vyksta dėl Švenčionių rajone, Pabradėje, kaip įtariama, už pinigus atvežtų balsuoti rinkėjų.

Rinkimų stebėtoja pastebėjo, kad Pabradėje vyras atvežė kelis asmenis balsuoti ir po balsavimo vienam vyrui perdavė pinigus.

„Asmuo nesulaikytas, kai atvyko policija, jo jau nebuvo įvykio vietoje“, – BNS sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Trečiasis ikiteisminis tyrimas dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų teisės pradėtas sekmadienio vakarą dėl įvykio Marijampolės apskrityje, Kalvarijoje.

Policija pranešė, kad vykstant automobiliu į rinkimų apylinkę, dviems gyventojoms pasiūlytas atlygis, jei jos balsuotų už tam tikrą partiją.

20 val. duomenimis, iš viso gauta 217 pranešimų apie galimus pažeidimus.

Daugiausia pranešimų gauta iš Vilniaus, Alytaus, Kauno ir Tauragės apskričių.

Policijos duomenimis, daugiausiai pranešimų sulaukta iš šių rajonų: Širvintų, Pagėgių, Lazdijų, Šilutės, Kaišiadorių, Švenčionių rajonų.

Daugiausiai pranešimų būta dėl neleistinos agitacijos, galimų papirkimų, įtartinų ar neblaivių asmenų, įtartinų automobilių ar pavėžėjimų.

Kai kurie gauti pranešimai vertinami, surinkus papildomų duomenų, bus sprendžiama dėl ikiteisminių tyrimų pradėjimo.

Palyginti su 2015 metų rinkimais, šiemet pranešimų skaičius tai pat mažesnis. 2015 metais iš viso gauta 413 pranešimų apie galimus pažeidimus.

19 val. duomenimis, policija gavo 205 pranešimus apie galimus pažeidimus.

18 val. duomenimis, policija buvo gavusi 192 pranešimus apie galimus pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Konservatu ruporas LRT

Konservatu ruporas LRT portretas
"netycia" transliavo 75 metams isislaptinusiuju propagandono Savukyno "atsitiktine" laida su Kreiviu..... Geriau jau butu "gulbiu ezera" transliave, bet butu viltis apie pokycius Mordore.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių