Aktyvumas išankstiniame balsavime – dukart didesnis nei pirmajame ture

Iš anksto balsuojantys rinkėjai kol kas dvigubai aktyvesni nei pirmajame ture, rodo Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenys.

Per pirmas dvi išankstinio balsavimo dienas savo valią jau pareiškė 69 tūkst. 752 arba 3,02 proc. visų rinkėjų. Per pirmąjį turą tuo pačiu laikotarpiu buvo balsavę 36 tūkst. 759 arba 1,52 proc. visų rinkėjų.

Antrajame ture šiuo metu aktyviausi Kauno Centro-Žaliakalnio (5,75 proc.) ir sostinės Senamiesčio-Žvėryno (5,29 proc.) rinkėjai. Mažiausiai aktyvūs yra Vilniaus Panerių-Grigiškių apygardos rinkėjai (1,14 proc.).

Balsavimas iš anksto antrajame Seimo rinkimų ture prasidėjo pirmadienį ir truks iki ketvirtadienio. Balsavimas prasideda 7 valandą ir trunka iki 20 valandos.

Renkami 68 parlamentarai vienmandatėse apygardose, trys jau išrinkti per pirmąjį turą. Dar 70 politikų į parlamentą pateko pagal partijų sąrašus.

Rinkėjai valią pareikšti gali bet kurioje išankstinio balsavimo vietoje, nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos registracijos.

Rinkėjų prašoma ateiti balsuoti su nosį ir burną dengiančiomis apsaugos priemonėmis, turėti savo rašymo priemonę, nepamiršti asmens dokumento. Neturintiesiems kaukės ar rašiklio, jie duodami vietoje.

Be to, per antrąjį turą Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Raseiniuose įrengtos specialios balsavimo vietos drive-in principu saviizoliacijoje esantiems rinkėjams. Į šias balsavimo vietas privaloma atvykti automobiliu, jose balsuoti gali ne sergantieji koronavirusu, o izoliacijoje dėl kontakto su sergančiuoju esantys ar iš užsienio grįžę rinkėjai.

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks spalio 25 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o prasme balsuot,i apygardas po du sumesta,nori balsuot uz valstiecius o ten ju nera,kodel negalima balsuot uz ka nori,pazeidziama pasirinkimo laisve
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių