Pereiti į pagrindinį turinį

Alytaus mero likimą socialdemokratai spręs po teisėsaugos tyrimo

2015-02-12 07:11
BNS inf.
Alytaus meras J. Krasnickas
Alytaus meras J. Krasnickas / „Facebook“ nuotr.

Alytaus mero Jurgio Krasnicko likimą socialdemokratai spręs tik gavę teisėsaugos tyrimo išvadas, sako premjeras Algirdas Butkevičius.

„Pirmas vertinimas toks, kad tokia leksika yra visiškai nesuderinama, nekalbant apie žmogų, kuris užima mero pareigas, bet ir lyginant ir su paprastu žmogumi. Mes esame nutarę truputį lukterėti, kol bus atliktas tyrimas. Ir jei paaiškės, kad tai yra tiesa, kas buvo paviešinta, aš manau, kad jokios tolerancijos nebus. Pagal mūsų partijos statutą - kreipsiuosi į mūsų partijos Etikos ir procedūrų komisiją. Nesu tas žmogus, kuriam būtų suteikta teisė iškart pašalinti partietį“, - Žinių radijui ketvirtadienį sakė A.Butkevičius.

Jis taip pat tvirtino, jog mero vietoje būtų atsiprašęs visuomenės iškart po įrašo paviešinimo.

„Pirmiausia, aš tokių žodžių nevartoju. Bet jei taip nutiktų netyčia, tai tikrai, manau, kad tą pačią dieną ar net kitą dieną (atsiprašyčiau)“, - sakė A.Butkevičius.

Savaitgalį internete paskelbtame įraše girdėti, kaip vyras, vartodamas daug necenzūrinių žodžių, keikia mažą mero atlyginimą ir valstybę, kalba apie „milijonų“ pasisavinimą ir išsipirkimą iš teisėsaugos institucijų.

„Aš perpratau mechanizmus, aš manau arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto. (...) Tai suprask mane kaip žmogų teisingai, aš linkęs sužaisti „va bank“, – girdėti įraše kalbantis vyras.

Socialdemokratas J. Krasnickas neneigė, kad įraše girdėti jo balsas, tačiau tikino, kad tai yra „iš atskirų žodžių sumontuoti sakiniai“. Alytaus meras nepaaiškino, kokiame kontekste jis pasakė minėtus žodžius.

Partijos vadovybė pirmadienį paskelbė, jog žada laukti teisėsaugos institucijų ir Alytaus etikos komisijos išvadų. Tuo metu Alytaus etikos komisija patvirtino jokio sprendimo nepriėmusi ir tai padaryti delegavusi centrinę partijos Etikos ir procedūrų komisiją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų