Alytaus savivaldybės administracijai vadovaus buvęs meras J. Krasnickas

Alytaus miesto savivaldybės administracijai vadovaus buvęs meras socialdemokratas Jurgis Krasnickas.

Už jo skyrimą penktadienį balsavo 22 tarybos nariai, du buvo prieš.

J. Krasnicko kandidatūrą pateikė meras, taip pat socialdemokratas Nerijus Cesiulis.

Alytaus savivaldybės administracija vadovo neturėjo nuo rugsėjo pradžios, kai taryba iš pareigų atleido Rolandą Juonį.

J. Krasnickas vadovavo miestui nuo 2012-ųjų iki 2015-ųjų.

Prieš pat pirmuosius tiesioginius merų rinkimus internete išplatintas garso įrašas, kuriame J. Krasnickas, vartodamas daug necenzūrinių žodžių, keikė mažą mero atlyginimą ir valstybę, kalbėjo apie „milijonų“ pasisavinimą ir išsipirkimą iš teisėsaugos institucijų.

„Aš perpratau mechanizmus, aš manau arba sėsiu, arba užsidirbsiu bent keturis milijonus iš karto. (...) Tai suprask mane kaip žmogų teisingai, aš linkęs sužaisti „va bank“, – įraše girdimas kalbantis J. Krasnickas.

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo 2015 metais buvo pradėjusi ir Generalinė prokuratūra, tačiau vėliau tyrimas buvo nutrauktas.

J. Krasnickas kelerius metus su įrašą paviešinusia buvusia Alytaus miesto teatro vadove, dabartine tarybos nare Laura Radzevičiūte bylinėjosi teismuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
"J. Krasnicko kandidatūrą pateikė meras, taip pat socialdemokratas Nerijus Cesiulis." - man tai panašu į mero spjūvį rinkėjams. Nors...... kokie rinkėjai, toks ir meras. Baisu, kad kuriami tokie precedentai. Jeigu banda ir toliau miegos, rentas išsimuš ir savivaldybių tarakonai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių