Pereiti į pagrindinį turinį

A. Anušauskas: daug abejojusių valstybių dėl karinės paramos Ukrainai pakeitė savo nuomonę

2022-02-26 10:23

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad penktadienį vėlai vakare vyko Jungtinės Karalystės inicijuota konferencija, kurioje dalyvavo šalys, pasiruošusios teikti Ukrainai visokeriopą paramą – nuo humanitarinės iki karinės.

Arvydas Anušauskas
Arvydas Anušauskas / D. Labučio/ELTOS nuotr.

„Konferencijoje dalyvavo praktiškai visos Europos Sąjungos ir NATO valstybės. Daug valstybių, kurios anksčiau abejojo, ar galėtų teikti letalinę karinę paramą, pakeitė savo nuomonę ir tokią paramą taip pat teiks. Kadangi tai yra pakankamai jautrus klausimas, neįvardinsiu nei valstybių, nei apimčių, bet galiu pasakyti, kad tai rodo labai aiškų šalių požiūrį į Rusijos pradėtą agresyvų karą prieš Ukrainą“, – šeštadienį Vyriausybėje žurnalistams teigė A. Anušauskas.

ELTA primena, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketvirtadienio paryčiais paskelbė, kad pradedama karinė operacija prieš Ukrainą. Iš karto Rusijos kariuomenė atakavo Ukrainą daugelyje vietų. V. Putinas savo kalboje pareiškė, kad užpuolimo tikslas – „demilitarizuoti ir denacifikuoti“ Ukrainą. Jis įspėjo kitas šalis nesikišti, nes, priešingu atveju, pagrasino tokiu atsaku, kuris „nuves prie pasekmių, kurių jos dar nepatyrė savo istorijoje“.

 

Daugiau naujienų