A. Anušauskas: jei galėčiau, vėl į Ukrainą nuvežčiau piliečių dovanotą „Bayraktarą“

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas sako, kad Ukrainoje tęsiantis Rusijos sukeltam karui, svarbiausia yra tolesnis karinės pagalbos besiginančiai šaliai tiekimas.

Taip ministras teigė po antradienį portale delfi.lt publikuoto straipsnio, kuriame rašoma, kad Turkijos Gynybos pramonės agentūra, su kuria Krašto apsaugos ministerija pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, yra sulaukusi JAV sankcijų už raketų iš Rusijos įsigijimą.

Susitarimas pasirašytas tuo metu, kai Lietuvos atstovas vyko į Turkiją derinti Ukrainai skirto „Bayraktar“ drono įsigijimo. Taip pat ministras yra pranešęs, kad svarsto įsigyti turkiškų „Bayraktar“.

Net jei buvo ikikariniai ribojimai kariniam bendradarbiavimui, Ukrainos labui jų arba atsisakoma oficialiai, arba tyliai nepaisoma.

„Ar didžiausio Europoje karo metu dingsta šalių tarpusavio nesutarimai, ar parama Ukrainai iškyla į pirmą vietą? Turiu pasakyti, kad daugeliu atvejų taip ir yra. Net šalys, netiekiančios ginkluotės, leidžia ją vežti (skraidinti) kitoms per savo teritoriją. Net jei iki karo būdavo aštrių nesutarimų dėl Ukrainos vertinimų – tai nueina į antrą planą. Net jei buvo ikikariniai ribojimai kariniam bendradarbiavimui, Ukrainos labui jų arba atsisakoma oficialiai, arba tyliai nepaisoma.

Viskas vardan Ukrainos ir jos pergalės šiame kare. Mes irgi esame pasirinkę pusę ir, jei galėčiau, vėl į Ukrainą nuvežčiau lietuviškus „Stingerius“ ar piliečių dovanotą „Bayraktarą“, nepaisydamas jokių bambėjimų“, – feisbuke rašė A. Anušauskas.

2020 metų gruodžio viduryje JAV paskelbė įvedanti sankcijas Turkijai. Jos įvestos už tai, kad ši, nepaisant perspėjimų, iš Rusijos įsigijo priešlėktuvinių raketų sistemų S-400.


Šiame straipsnyje: Arvydas AnušauskasBayraktarginkluotė Ukrainaikaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių