Pereiti į pagrindinį turinį

A. Anušauskas kartoja neviešinęs įslaptintos informacijos: ji galėjo būti panaši į tokią

2023-08-02 10:04

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas kartoja neviešinęs įslaptintos informacijos iš Valstybės gynimo tarybos, tačiau teigia, kad ji galėjo būti panaši į tokią.

Arvydas Anušauskas.
Arvydas Anušauskas. / P. Peleckio / BNS nuotr.

„Jokios įslaptintos informacijos nebuvau paskelbęs“, – žurnalistams trečiadienį Seime po Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdžio sakė ministras.

Jis teigia skelbiantis tik tą informaciją, kuri yra viešumoje.

„Aš negaliu dabar pasakyti, kad ta informacija, kuri buvo viešumoje, galbūt buvo panaši... galėjo būti gal panaši. Bet tai ne ta pati informacija, ne grifuota informacija“, – sakė A. Anušauskas.

Antradienį prezidentas Gitanas Nausėda interviu „Delfi“ teigė, kad praėjusią savaitę ministro paviešinta informacija apie planus pirkti vokiškų „Leopard“ tankų turėjo riboto naudojimo žymą. Jis taip pat akcentavo, kad ši informacija nebuvo išslaptinta.

Pats A. Anušauskas tvirtino prezidento pasisakymų nekomentuosiantis.

„Prezidento pasisakymų aš nekomentavau, nekomentuoju ir nekomentuosiu“, – sakė jis.

Tuo metu Seimo NSGK pirmininkas Laurynas Kasčiūnas teigė pritariantis šalies vadovo pozicijai, jog viešinta informacija turėjo riboto naudojimo grifą.

„Turiu turbūt patvirtinti tai, ką pasakė mūsų respublikos prezidentas“, – sakė Seimo narys.

Šalies vadovas interviu taip pat teigė, kad A. Anušauskas apskritai viešina per daug informacijos.

„Sutinku, – žurnalistams teigė ministras. – Bet šiuo atveju tai yra išsprendžiamas dalykas.“

Kritikos ministras sulaukė po praėjusią savaitę vykusio Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdžio, po kurio A. Anušauskas paskelbė apie Lietuvos planus įsigyti vokiškų tankų.

Pirmiausia jį dėl skaidrumo trūkumo sukritikavo dalis parlamentarų, o vėliau – ir šalies vadovas, tačiau pastarasis kritikos išsakė dėl to, jog ministras viešina per daug informacijos.

Trečiadienį A. Anušauskas teigė pasiūlęs iš anksto informuoti komitetą apie VGT planuojamus svarstyti klausimus, jog būtų išvengta nesusikalbėjimo.

„Pasiūliau komiteto pirmininkui tokią darbų seką, kad prieš kitus VGT, kai bus priimami panašūs sprendimai, mes supažindinsime komiteto narius pirmiausia apie tai, kas numatoma svarstyti, kokie numatomi sprendimai“, – sakė ministras.

„Gal tai bus paprasčiau, išvengsime tų badymų pirštais, kas turėjo anksčiau sužinoti, kas vėliau, kas per vėlai sužinojo ir panašiai. Galbūt toks būdas bus racionalesnis“, – pridūrė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų