A. Anušauskas klausia, kokiomis sąlygomis Rusijai išduodamas čečėnas

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto narys Arvydas Anušauskas kreipėsi į generalinį prokurorą, teisingumo ir užsienio reikalų ministrus, klausdamas, kokiomis sąlygomis Rusijos Federacijai išduodamas keliolika metų Lietuvoje gyvenęs čečėnas Beslanas Estemirovas.

Žiniasklaidoje skelbiama, kad į Rusijos Federaciją artimiausiomis dienomis bus išsiųstas čečėnas B. Estemirovas. Rusija teigia, kad vyras apie 20 metų priklauso čečėnų vadovaujamai neteisėtai ginkluotai karinei grupuotei, kuri ne kartą pasikėsino į Rusijos teisėsaugos pareigūnų ir kariškių gyvybes.

„Atkreipiant dėmesį į tai, kad Rusija slepia nuo Lietuvos teisėsaugos Medininkų žudynių dalyvius, tai toks sprendimas atrodo vienpusiškas ir neduodantis Lietuvai jokios naudos. Ar Rusija pažadėjo mums perduoti Sausio 13-osios ir Medininkų bylų figūrantus? Kas daroma ir kaip to siekiama, ar tokie biurokratiniai teisiniai sprendimai rodo, kad mes nustojome vertinti žmogaus teisių pažeidimus Rusijoje, Čečėnijoje įvykdytus karo nusikaltimus? Ar Užsienio reikalų ministerija įvertina, kad pastaraisiais metais Europos valstybėse buvo nužudytas ne vienas čečėnas, kuris priklausė Vladimirui Putinui ir Ramzanui Kadyrovui oponavusiai pusei?“, – klausia A. Anušauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ne tik čečėną , bet ir i s t o r i j o s klastotoją

ne tik čečėną , bet ir i s t o r i j o s klastotoją portretas
ANUŠAUSKĄ i š v y t i iš Lietuvos

ZALGRYBIS

ZALGRYBIS portretas
CIA TAS PEDOFILAS VENSKIENES DRAUGAS KURIS TRIKINO 27M MERGAITE??

>

> portretas
Kas tie isdavikai?Kodel zmogu atiduoda mirciai?Ka Ru Fed skelbia apie Lietuva,Sausio 13, ... grasina teisejams,skelbia bausmes?Negi komsamollo kupi "pakabino",kad bando slaptai sangulauti su Moskoliais ?Kas vyksta ?
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių