A. Anušauskas: Vakarų šalys ir toliau teiks ginkluotę Ukrainai, tačiau nedetalizuos kokią

Vakarų šalys ir toliau teiks ginkluotę Ukrainai, tačiau nedetalizuos kokią, teigia krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

„Dvišalių pagrindu ginkluotė yra teikiama, nedetalizuosiu kokia – pati įvairiausia. Ir šalys, tiesą sakant, kadangi teikia ginkluotę, siekia daug detalių ir, Ukrainos prašymu, į viešumą neleisti“, – trečiadienį LRT sakė ministras.

„Kokia tai bebūtų ginkluotė – ar tai būtų amunicija, ar lengvesnė, ar sunkesnė ginkluotė – į viešumą tokie pokalbiai dabar tikrai neplis. Šalys teikia paramą, teiks paramą, tačiau nedetalizuos kokią“, – pridūrė jis.

A. Anušauskas trečiadienį dalyvavo neeiliniame NATO šalių gynybos ministrų susitikime Briuselyje, jame taip pat dalyvavo ne Aljanso šalių Sakartvelo, Suomijos ir Ukrainos gynybos ministrai.

Susitikime, pasak ministro, Ukrainos kolega Oleksijus Reznikovas išsakė savo lūkesčius ir poreikį, kokios ginkluotės ir paramos daugiau reikėtų karo niokojamai šaliai.

„Šalys kalbėjo apie savo teikiamą paramą Ukrainai ir kad ją reikia stiprinti, didinti ir teikti toliau, atsižvelgiant į Ukrainos išsakytus poreikius“, – teigė A. Anušauskas.

Anksčiau trečiadienį Krašto apsaugos ministerija pranešė, kad šiame susitikime Aljanso šalys sutarė stiprinti rytinio sparno gynybą, dislokuojant daugiau pajėgų, stiprinant NATO priešakinių batalionų pajėgas, oro ir priešraketinę gynybą, vykdant daugiau stambaus masto karinių mokymų.

Lietuva yra perdavusi Ukrainai oro gynybos sistemų „Stinger“, šarvinių liemenių, termovizualinių stebėjimo įrenginių, automatinių šautuvų „Kalashnikov“ ir šovinių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių