A. Anušauskas Vilniaus NATO viršūnių susitikime tikisi kibernetinio saugumo sprendimų

  • Teksto dydis:

NATO viršūnių susitikime tikimasi svarbių sprendimų priėmimo kibernetinio saugumo srityje, sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Taip ministras kalbėjo po antradienį įvykusio pirmą kartą organizuojamo kibernetinio saugumo forumo „Cyber Champions Summit“.

„Praėjusiais metais NATO sąjungininkai susitarė stiprinti kibernetinę gynybą. Tikimės, kad NATO viršūnių susitikime Vilniuje bus priimti svarbūs sprendimai dėl kibernetinio saugumo“, – Krašto apsaugos ministerijos pranešime cituojamas A. Anušauskas.

Jis pridūrė, kad NATO partnerystė su Ukraina, Azijos ir Ramiojo vandenyno šalimis ir kitais partneriais yra „labai svarbi mūsų visų kibernetinio saugumo užtikrinimui.“

Renginyje daugiausia dėmesio skirta atsparumo kibernetinėms grėsmėms bei šalių saugumui didinimui, gerosios patarties dalijimuisi, efektyviai kritinės infrastruktūros apsaugai.

Anot ministerijos, forume akcentuota būtinybė vystyti NATO dialogą su Australija, Japonija, Naująja Zelandija ir Pietų Korėja kibernetinėje srityje, tikimasi, kad šis klausimas bus artėjančio NATO viršūnių susitikimo Vilniuje darbotvarkėje.

„Be to, dalyvavimas bendrose iniciatyvose, tokiose kaip „Iniciatyva prieš išpirkos reikalaujančias atakas“ yra gera platforma, siekiant spartinti informacijos mainus ir koordinuotas pastangas kovojant su kibernetinėmis grėsmėmis, įskaitant ir autokratinių režimų keliamas grėsmes“, – nurodoma pranešime.

Forume dalyvavęs NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas naujai kylančioms saugumo grėsmėms Davidas van Weelas (Davidas van Velas) akcentavo, kad kibernetinė erdvė yra „strateginės konkurencijos ir konfliktų tarp valstybių zona“.

„Ją apsaugoti galime tik užtikrindami bendradarbiavimą. Todėl tai, kas vysta Indijos-Ramiojo vandenyno regione – svarbu Europai, o tai, kas vyksta Europoje, turi reikšmės Indijos-Ramiojo vandenyno regionui“, – sakė D. van Weelas.

Anot jo, stebint Kinijos ir Rusijos santykius, reikia dėti daugiau pastangų bendradarbiavimui tarpusavyje skatinti, į saugumą žiūrėti pasauliniu, o ne regioniniu mastu.

Renginyje dalyvavo atstovai iš Australijos, Izraelio, Japonijos, Jungtinių Valstijų, Nyderlandų ir kitų šalių.

Renginį kartu su Krašto apsaugos ministerija organizavo Nacionalinio kibernetinio saugumo ir Regioniniu kibernetinės gynybos centrai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Čia kaip Eurovizija renginys pažiūrėt gal ir įdomus. Bet kas nuo to eiliniui piliečiui pasikeis?

Dieve

Dieve portretas
tas susitikimas dar bus tik liepos mėn o visi koserVatnykai jau dabar viduriuoja ant visų kampų ir iš strioko nežino ką išsigalvot:D:D

Špricas \\\\\.../////

Špricas  \\\\\...///// portretas
Ar vis dar pas Linutę per Santariškes į lovą,KGB'iste?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių